112’ye gelen ihbarların yüzde 60’ı asılsız çıktı

Kentte Asılsız İhbarlar Alarm Veriyor!

Geçtiğimiz yıl 112 Acil Çağrı Merkezi’nde toplam 3 milyon 92 bin 446 çağrı alındı. Bu çağrıların 1 milyon 223 bin 791’i gerçek iken, 1 milyon 868 bin 655’i asılsız çıktı. 2022 yılının ilk 4 ayında ise 904 bin 454 ihbar geldi ve bu ihbarların 538 bin 852’si asılsız çıktı. Merkez yetkilileri, kendilerine iletilen bilgilerin yaklaşık yüzde 60’ının gerçeği yansıtmadığını belirtiyor.

Merkezden yapılan açıklamada, asılsız ihbarların çoğunun ciddi durumları taklit ettiği ifade edildi. Örneğin, çevresinde çok sayıda ölü olduğunu iddia edenlerin yanı sıra, esprili şekilde mezarda olduğunu söyleyip sipariş vermek isteyenlerin bile olduğu belirtildi. Gerçek dışı bildirimler, ekipleri gereksiz yere meşgul ederek ciddi bir sorun oluşturuyor. Son üç yılda asılsız ihbarda bulunan ve görevlileri yanıltan 40 kişiye, ‘Kabahatler Kanununa muhalefet’ suçundan 5 ila 15 bin lira arasında para cezası kesildi.

Related Posts

Ahmet Davutoğlu da Bahçeli’ye teşekkür etti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kendisine teşekkür eden MHP lideri Devlet Bahçeli’ye teşekkür etti.

66 yaşındaki adam feci kazada hayatını kaybetti

Antalya’nın Serik ilçesinde otomobille motosikletin çarpışması sonucu yaralanan 66 yaşındaki Ömer Ayvacı, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Gökan Zeybek, tahliye edilen gençlerle ilgili konuştu: Onların yanında olacağız

CHP’li Gökan Zeybek, tutuklu 14 gencin 68 gün sonra tahliye edilmelerine ilişkin, “Gençler susmayacak, biz de onların yanında olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Almanya’dan İsrail’e: Dilimizi değiştirdik, muhtemelen siyasi eylemlerimizi de değiştireceğiz

Almanya’dan İsrail’e: Dilimizi değiştirdik, muhtemelen siyasi eylemlerimizi de değiştireceğiz

Filistin destekçilerinden ABD Senatosu Azınlık Lideri Schumer’a protesto: “Sen insanlığın yüz karasısın”

Filistin destekçilerinden ABD Senatosu Azınlık Lideri Schumer’a protesto: “Sen insanlığın yüz karasısın”

ABD’den dikkat çeken İstanbul açıklaması

ABD yönetimi Rusya-Ukrayna arasında yapılacak olan barış müzakereleri için İstanbul’u işaret etti