Üniversitenin 15 Temmuz Demokrasi Alanı’nda düzenlenen Hamsi Festivali, yüzlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Farklı ülkelerden gelen öğrencilerin de yer aldığı festivalde, hamsiyi ilk kez gören bazı öğrencilerin akıcı Türkçeleri dikkat çekti.
BİRİNCİ KEZ HAMSİ DENEMELERİ
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, uzun bir aradan sonra düzenlenen festivalin güzel havada çok eğlenceli geçtiğini belirterek, “Hamsi protein deposudur. Uzun bir aradan sonra tekrar hamsi festivalini düzenliyoruz ve bu güzel havada öğrencilerimizle eğlenceli anlar yaşıyoruz. İki bin öğrenci misafirimiz var ve hepsi etkinliğe büyük ilgi gösteriyor. Belki hayatlarında hiç hamsi yememiş Afrikalı öğrencilerimiz var, onlar da ilk defa deneyecekler. Umarım bu deneyimi unutmayacaklar ve mezun olduklarında önemli bir anı olarak hatırlayacaklar. Her şey öğrencilerimiz içindir” dedi.
Hamsiyi ilk defa Trabzon’da deneyen Hukuk Fakültesi öğrencilerinden Berivan Kal, “Mersinliyim. Hamsi festivaline ilk defa katılıyorum. Daha önce hiç hamsi yememiştim, ilk kez Trabzon’da deniyorum ve tadı gerçekten harika. Bundan sonra kesinlikle hamsi yiyeceğim” şeklinde konuştu.
Öğrencilerden Samet Kement, mangalda pişirilmiş hamsiyi ilk defa denediğini belirterek “Festival için buraya ilk kez geldim. Burada hamsiyi mangalda pişirilmiş olarak deniyorum” derken, öğrencilerden Ali Erdem ise “İstanbulluyum. Daha önce hamsi yedim ancak burada mangalda pişirilmiş olarak deniyorum” dedi.
Gine Cumhuriyeti’nden gelen öğrenciler de Trabzon’da ilk kez hamsi gördüklerini ve başta şaşkın olsalar da tadının çok beğendiklerini belirttiler.