İsrail Donanması Küresel Sumud Filosu Gemi Madedine Saldırıyor
Küresel Sumud Filosu’nu kuşatan İsrail donanması unsurları, gemilere saldırmaya devam ediyor.
Hamas’tan yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusu Gazze’ye yardım götürmek için yola çıkan Küresel Sumud Filosu’ndaki gemilere saldırmış ve aktivistleri ile gazetecileri alıkoymuştur. Bu saldırı “hain bir saldırı, korsanlık suçu ve terörizm” olarak nitelenmiştir.
Suç Listesine Yeni Bir Madde Eklendi
İsrail’in Gazze’de 2 yıldır soykırım ve açlığa mahkum etme politikasını sürdürdüğü belirtilen açıklamada, Filistinlilere acil insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan filodaki gemilere ve uluslararası aktivistlere yönelik saldırının “işgalci İsrail’in suç listesine eklendiği” ifade edilmiştir.
Açıklamada, “İsrail ordusunun Sumud Filosu’na yönelik bu vahşi saldırısını şiddetle kınıyoruz ve İsrail donanmasının filoyu durdurması, tüm dünya halkları tarafından lanetlenmesi gereken bir suç eylemidir.” denilmiştir.
Dünyaya Gösteri Yapma Çağrısı
Filoya katılan aktivistlerin cesareti ve Filistin halkının kuşatmayı kırma kararlılığı memnuniyetle karşılanmış ve “özgür halklar”ın İsrail’in filoya saldırısını protesto etmek için gösteriler düzenlemesi çağrısı yapılmıştır.
Açıklamada Birleşmiş Milletler ve uluslararası topluma seslenilerek, İsrail’in filoya saldırısının kınanması, filodaki aktivistlerin korunması, Filistin halkına uygulanan soykırım ve açlığın sona erdirilmesi çağrısında bulunulmuştur.
İsrail ordusu, dün akşamdan itibaren Küresel Sumud Filosu’ndaki gemileri yasa dışı şekilde ele geçirmeye başlamıştı.