Naci Görür kritik bölgeyi uyardı: Asla bitmeyecek

Prof. Dr. Naci Görür: “Deprem Dirençli Kentler İçin Talepte Bulunmalıyız”

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, vatandaşlara “deprem dirençli kentler” için talepte bulunma çağrısında bulundu.

“DEPREM SORUNU ASLA SONA ERMEYECEK”

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin yıl dönümüne yaklaşılırken açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Görür, şu ifadeleri kullandı:

6 Şubat depremlerinin yıl dönümü kapıda. Medya bu konuda yoğun bir hazırlık içerisinde. Siyasetçiler yapılanları ve planlananları anlatıyor; depremzedeler ise eksikleri dile getiriyor. İyimserlik ve karamsarlık arasında gidip gelen bir tablo var. Ancak aziz milletim, mevcut anlayışla ne kadar çalışılırsa çalışılsın, DEPREM SORUNU asla sona ermeyecek. Bu sorun, yalnızca bakış açımızı köklü bir şekilde değiştirerek çözülebilir. Size soruyorum, yarın yine bu bölgelerde ya da başka bir yerde deprem olmayacak mı? Depremler daima olacak. Biz bir gün burada olmasak bile, çocuklarımız ve gelecek nesiller aynı acıları yaşamayacak mı? Bu acı dolu mirası onlara devretmeye devam mı edeceğiz?”

“DEPREM DİRENCİ OLAN KENTLER İSTEMELİYİZ”
Deprem sorununa karşı kalıcı bir çözümün ancak deprem dirençli kentler inşa etmekle mümkün olacağını vurgulayan Görür, sözlerine şöyle devam etti:
“Çağdaş deprem ülkelerinin bu sorunu nasıl yönettiğine bakalım. Onlar büyük depremleri birkaç kişinin yaralanması veya hayatını kaybetmesi gibi çok sınırlı hasarlarla atlatabiliyor. Oysa biz binlerce insanımızı kaybediyoruz. Deprem dirençli bir kent, büyük depremleri minimum zararla geçiren bir kenttir. Bu, ancak yerel yönetimlerin, halkın, altyapının, yapı stoğunun, ekosistemin ve ekonominin bilim, eğitim ve modern teknolojilerle dayanıklı hale getirilmesiyle mümkün olabilir. Bu nedenle sizlerden ricam, yöneticilerinizden deprem dirençli kentler talep edin. Bu sorun, başka bir şekilde çözülemez. Sevgiyle.”

Kaynak: Prof. Dr. Naci Görür Twitter Hesabı

Related Posts

Bursa’da deprem! İstanbul’da da hissedildi

Bursa Gemlik’te 3.9 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem İstanbul’da da hissedildi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi, depreme ilişkin açıklama yaptı.

ABD’de küçük uçak düştü: 6 ölü

ABD’nin Ohio eyaletinde küçük bir uçağın düşmesi sonucu 6 kişi hayatını kaybetti.

Mansur Yavaş’tan emeklilerle ilgili dikkat çeken açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Oysa emeklilik; yoksullukla değil, huzurla anılmalıydı. Biz Ankara’da bu adaletsiz tabloyu değiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Gazze’de can kaybı son 24 saatte 28 artarak 56 bin 531’e yükseldi

Soykırımcı İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 28 artarak 56 bin 531’e yükseldi.

Tekirdağ’da karaya oturan kuru yük gemisi kurtarıldı

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi açıklarında karaya oturan Bahama bayraklı kuru yük gemisi, 5’inci gününde kurtarıldı.

Sırbistan’da öğrenciler başkentin ana meydanını trafiğe kapattı

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da erken seçim talebiyle toplanan protestocuların başkentteki ana meydan ve çevresindeki caddeleri trafiğe kapattığı bildirildi.