Avrupa’nın en çok aranan suçlusu kilisede ortaya çıktı! Ancak yetkililer ona dokunamıyor

Avrupa’nın Ünlü Suçlusu Jos Leijdekkers, Sierra Leone’da Ortaya Çıktı

Avrupa’nın en çok aranan suçlularından biri olan Jos Leijdekkers, Sierra Leone’nin Tihun kentinde düzenlenen bir yılbaşı kilisesi ayininde görüntülendi. Mafya babası, Sierra Leone Devlet Başkanı Julius Maada Bio’nun yanında, başkanın kızı olduğuna inanılan bir kadının hemen arkasında otururken kameralara yakalandı.

  • Hollandalı yetkililer, 33 yaşındaki Leijdekkers’ın altı aydır Sierra Leone’de saklandığını doğruladılar.
  • 33 yaşındaki Leijdekkers, son altı aydır Sierra Leone’de saklanıyordu.

Leijdekkers, Uluslararası kokain kaçakçılığında önemli bir rol oynuyor. Geçen yıl yedi tondan fazla kokain kaçakçılığı yapmaktan suçlu bulunarak 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Leijdekkers için 210 bin dolarlık ödül konuldu. Ancak Sierra Leone ile iade anlaşması olmadığı için suçlu hala serbest.

Devlet Başkanının Kızıyla Evli Olabilir

Leijdekkers’ın, Sierra Leone Devlet Başkanı ile aile bağları olduğu iddia ediliyor. Leijdekkers’ın Cumhurbaşkanı Maada Bio’nun kızı Agnes Bio ile evli olabileceği konuşuluyor. Bu evliliğin suçluya üst düzey koruma sağladığı düşünülüyor.

  • Hollandalı savcı Wim de Bruin, suçlunun iadesi için yoğun çaba harcadıklarını belirtirken bu sürecin gizliliği nedeniyle ayrıntı veremedi.
  • Sierra Leone’nin uyuşturucu ticareti geçmişi, bu olayı daha da önemli hale getiriyor. Batı Afrika ülkesi, Avrupa’ya giden kokain sevkiyatları için kilit bir geçiş noktası olarak gösteriliyor.

Kokain Ticaretinin Merkezinde

Leijdekkers, Avrupa’nın diğer ünlü suç figürleriyle de ilişkilendiriliyor. Naima Jillal’ın kaybolması ve ölümüyle ilişkilendirilen “Kokainin Vaftiz Annesi” olarak bilinen Jillal’a yardım ettiği iddia ediliyor.

  • Leijdekkers, Jillal’ın kaçırılma ve ölüm planında yer aldığına dair ele geçirilen şifreli mesajlardan şüpheleniliyor.
  • Sierra Leone hükümeti henüz resmi bir açıklama yapmadı ancak uluslararası baskının artmasıyla Leijdekkers’ın geleceği belirsizliğe sürükleniyor.

Related Posts

Gümüşhane’de bir beldenin adı ‘Bahçeli’ olarak değiştirildi

Resmi Gazete’de yer alan karara göre, Gümüşhane Merkez ilçeye bağlı Arzularkabaköy Beldesi’nin adı ‘Bahçeli’ olarak değiştirildi.

Avustralya, antisemitik sözleri nedeniyle ABD’li rapçi West’in vizesini iptal etti

Avustralya, antisemitik sözleri nedeniyle ABD’li rapçi West’in vizesini iptal etti

Özgür Özel ve Tuncay Özkan’ın dokunulmazlık dosyaları TBMM’de

Özgür Özel ve Tuncay Özkan hakkında dokunulmazlık dosyaları TBMM’ye sunuldu.

İtirafçı Nevzat Bahtiyar’ın cezası için yeni başvuru

Diyarbakır Barosu, 8 yaşında öldürülen Narin Güran’ın davasında cesedi dere yatağına gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar’a verilen cezanın az olduğu gerekçesiyle temyiz başvurusunda bulundu.

Bursa’da deprem! İstanbul’da da hissedildi

Bursa Gemlik’te 3.9 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem İstanbul’da da hissedildi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi, depreme ilişkin açıklama yaptı.

ABD’de küçük uçak düştü: 6 ölü

ABD’nin Ohio eyaletinde küçük bir uçağın düşmesi sonucu 6 kişi hayatını kaybetti.