CHP’li Belediye Başkanları Bolu’da Olayın Ardından Toplandı

BOLU’da yaşanan otel yangını sonrası CHP’li 10 ilin belediye başkanı kente geldi

Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangında 78 kişi hayatını kaybettikten sonra soruşturma geniş kapsamlı bir şekilde devam ederken, CHP’li 10 belediye başkanı Bolu’ya ziyarette bulundu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan önderliğinde Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Uşak Belediye Belediye Başkanı Özkan Yalım, Bartın Belediye Başkanı Muhammed Rıza Yalçınkaya, Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz ve Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, CHP İl Başkanlığı’nda bir araya geldi.

Toplantının ardından belediye başkanları adına konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, otel yangınına ilişkin denetim ve sorumluluk yetkisinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda olduğunu belirterek, “Denetim yetkisi kimdeyse sorumluluk da ondadır. Yetkisi olmayan bir belediye başkanına siz sorumluluk yükleyebilir misiniz?” dedi.

BOLU BELEDİYE BAŞKANI YETKİ VE SORUMLULUĞU OLMAKSIZIN ADALET MÜCADELESİNDE YER ALDI

Erkek, Bolu Belediye Başkanlığı’nın otel denetimi konusunda ne yetkisinin ne de sorumluluğunun bulunduğunu vurgulayarak, “Çocuklarını, torunlarını kaybedenler var. Evlatlarımızı kaybettik. Bu büyük acının ardından adaletin tecellisi için görevli olanlar maalesef gerçeği örtbas etmeye çalışıyorlar. İşte bu yüzden bugün buradayız. Sayın Tanju Özcan’ın yanında olduğumuzu göstermek için geldik. Belediye başkanlarının yetkisi veya sorumluluğu yok. Ancak bazıları sorumluluğu üzerlerinden atmak için özel bir çaba sarfediyor. Maalesef bu adaletsiz sistemde yargı da yürütmenin baskısı altına girdi. Bu sebeple birçok masum insan haksız yere gözaltına alınabiliyor, cezaevine konabiliyor. Adalet mücadelesinde korkacak hiçbir şeyimiz yok. Hiçbirimiz bir adım geri atmıyoruz.”

Related Posts

Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

Tayvan’dan tarihi tatbikat: 7 bin asker görevde

Tayvan ordusu, şimdiye kadarki en geniş kapsamlı tatbikatını düzenliyor. 41’incisi düzenlenen tatbikat, Pasifik’te gerçekleşecek olası bir Çin müdahalesine önlem alınmak amacıyla gerçekleşiyor.

Murat Çalık için İstanbul Tabip Odası’ndan çağrı

Çalık’ın avukatı Melih Koçhan, “Yarın yapılacak tutukluluk incelemesine bu kez bizlerin de katılımı mümkün olursa, müvekkilimizin güncel sağlık durumu hakkında doğrudan bilgilendirme yaparak, yaşamsal riskleri yargı makamlarının takdirine sunmayı amaçlıyoruz” demişti.

Amca dehşeti! Yeğenlerine kurşun yağdırdı: 2 ölü, 1 yaralı

Dehşete düşüren olay Kocaeli’nde meydana geldi. Aralarında husumet bulunan amca F.Y., evde tartıştığı yeğenlerine tabanca ile kurşun yağdırdı. Gazi Zafer Yaman ve Güven Yaman hayatını kaybederken, M.S. ise yaralandı.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Le Pen’in partisinin genel merkezine polis baskını

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) Partisi Genel Sekreteri Jordan Bardella, mali polisin, parti genel merkezinde arama yaptığını duyurdu.