Almanya’da hükümet, 2025 ekonomik büyüme beklentisini yüzde 0,3’e düşürdü

 

Almanya ekonomik büyüme beklentisini düşürdü

Almanya’da hükümet, bu yıl için öngördüğü büyüme beklentisini zayıf küresel talep, jeopolitik belirsizlik ve ticari gerginlikler nedeniyle yüzde 0,3’e çekti.

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığı, Yıllık Ekonomik Raporu’nu yayımladı ve hükümetin yeni ekonomik dinamikler için çalıştığını belirtti.

Buna göre, Almanya’da yıllık enflasyonun yüzde 2,2 seviyesinde devam etmesi beklenirken, işsizlik oranının da yüzde 6,3’e çıkması tahmin ediliyor.

Ülkenin ihracatında yaşanan gerilemenin devam etmesi beklenirken, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı ek gümrük tarifelerinin dış ticaret risklerini artıracağı belirtiliyor.

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Alman ekonomisinin son yıllardaki küresel krizlerden olumsuz etkilendiğini ve yapısal sorunlarla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Almanya’da ekonomik büyüme beklentileri düşerken, ülkenin resesyon riskiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Analizler, yüksek enerji maliyetleri, yüksek faiz oranları ve artan rekabetin Alman ekonomisini baskı altında tuttuğunu ve 2025’te sadece hafif bir büyüme öngördüklerini belirtiyor.

Almanya’da yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle siyasi belirsizlikler artarken, erken seçimlerin ekonomi üzerinde belirleyici olacağı düşünülüyor.

ABD’nin korumacı ticaret politikalarının Almanya ekonomisi üzerinde olumsuz etkileri olabileceği endişeleri dile getiriliyor.

Almanya’nın en büyük ihracat pazarının ABD olduğu ve Trump’ın gümrük vergilerini artıracağı açıklamasının Alman ekonomisi için risk oluşturabileceği belirtiliyor.

Related Posts

Afyonkarahisar’da IŞİD operasyonu: 3 gözaltı

Afyonkarahisar’da terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı.

Göçmenlerin gönderileceği yer belli oldu

ABD Başkanı Donald Trump, ikinci başkanlık döneminin başlangıcı itibariyle göçmenlerin gönderilmesine yönelik sert uygulamaların önünü açan kararname ile dikkat çekmiş son olarak ABD’de yasa dışı olarak bulunan ve kendi ülkelerine dönmek isteyen …

Devlet Bahçeli’nin duygusal anları…

MHP lideri Devlet Bahçeli, Sırrı Süreyya Önder için TBMM’de düzenlenen taziye ziyaretine katıldı. Önder’in fotoğrafına dokunarak, “Allah rahmet eylesin” dedi.

ABD’nin Husilerle yaptığı ateşkesi, İsrail televizyondan öğrendi

ABD ile Yemenli Husiler arasında varılan ateşkes İsrail’i kapsamıyor. Trump yönetimi saldırıları durdurduğunu ilan etti ancak Husiler, yalnızca Amerikan hedeflerine karşılık verdiklerini savundu. İsrail’e yönelik tehditlerin süreceği mesajı Kudüs’te şaşkınlık yarattı. Ateşkes kararı önceden bildirilmediği için İsrail hükümeti gelişmeden Oval Ofis’teki açıklamayla haberdar oldu.

ABD ve Yemen’deki Husiler arasında ateşkes: İsrail’e saldırılar sürecek

ABD ve Yemen’deki Husiler Umman arabuluculuğunda ateşkes anlaşmasına vardı. Yapılan açıklamaya göre anlaşma kapsamında Husiler Kızıldeniz’deki İsrail’e destek veren ülkelerin bayrağını taşıyan gemileri vurmayı bırakacak. ABD ise Yemen’deki hava …

AKP’li kurmaylar Özgür Özel’e saldırıyı değerlendirdi

AKP’li kurmaylar, CHP lideri Özgür Özel’e yönelik saldırıyı değerlendirdi. Öte yandan AKP’li isimler, Özgür Özel’e saldırıyı düzenleyen failin geçmişte birçok suçu bulunmasının, infazla ilgili yürütülen çalışmaları etkilemeyeceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir