Antep fıstık ezmesi ve Isparta gülyağı Avrupa Birliği’nde tescilleniyor

Antep Fıstığı Ezmesi ve Isparta Gülyağı AB’de Tescil Ediliyor

Antep fıstığı ezmesi ve Isparta gülyağı, Avrupa Birliği’nde (AB) tescil edilmek üzere Resmî Gazete’de yayımlandı. Üç aylık itiraz sürecinin tamamlanmasının ardından, her iki ürün de AB’de tescil edilerek koruma altına alınacak.

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Prof. Dr. Zeki Durak, sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu. Başkan Durak, yerel değerlerin uluslararası alanda korunması ve markalaşması için çalışmaların devam ettiğini vurguladı. “Yerel değerlerimizi uluslararası alanda markalaştırma çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyen Durak, Türkiye’nin 30 ürünün AB’de tescil edildiğini ve ayrıca 8’i ilan aşamasında olmak üzere toplam 79 başvurunun sürecinin devam ettiğini belirtti.

Related Posts

Bursa’da deprem! İstanbul’da da hissedildi

Bursa Gemlik’te 3.9 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem İstanbul’da da hissedildi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi, depreme ilişkin açıklama yaptı.

ABD’de küçük uçak düştü: 6 ölü

ABD’nin Ohio eyaletinde küçük bir uçağın düşmesi sonucu 6 kişi hayatını kaybetti.

Mansur Yavaş’tan emeklilerle ilgili dikkat çeken açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Oysa emeklilik; yoksullukla değil, huzurla anılmalıydı. Biz Ankara’da bu adaletsiz tabloyu değiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Gazze’de can kaybı son 24 saatte 28 artarak 56 bin 531’e yükseldi

Soykırımcı İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 28 artarak 56 bin 531’e yükseldi.

Tekirdağ’da karaya oturan kuru yük gemisi kurtarıldı

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi açıklarında karaya oturan Bahama bayraklı kuru yük gemisi, 5’inci gününde kurtarıldı.

Sırbistan’da öğrenciler başkentin ana meydanını trafiğe kapattı

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da erken seçim talebiyle toplanan protestocuların başkentteki ana meydan ve çevresindeki caddeleri trafiğe kapattığı bildirildi.