Tarım için dev iş birliği

İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’ne İEÜ’den Destek

İzmir Ticaret Borsası’nın (İTB) öncülüğünde kurulan İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’ne (İTTM), İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden (İEÜ) destek geldi. İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ile İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, Türkiye geneline yayılacak örnek projelerin hazırlanması amacıyla iş birliği protokolüne imza attı.

İEÜ, merkez bünyesinde geliştirilecek projelere yazılım ile yapay zeka başta olmak üzere çeşitli alanlarda eğitim ve danışmanlık desteği sağlayacak. İEÜ’deki araştırma merkezleri ve laboratuvarlar, tarım teknolojilerinde ulusal ve uluslararası katma değer oluşturacak projeler için kullanıma açık olacak. İTTM’nin danışma kurulunda da İEÜ’den daimi bir üye bulunacak.

İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’ne destek olan iş birliği protokolü imza töreni, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Programa; İTB Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, Genel Sekreter Erçin Güdücü, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Yağcıoğlu ve Pınar Erdil, İTB Danışmanı Dilara Sürgü, İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Eren, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Güneri Şahin ile Araştırma İş Birlikleri ve İnovasyon Koordinatörü Fazilet Vardar da katıldı.

“İTTM, Dijital Avrupa Programı kapsamında önemli bir adım attı”

İTB Yönetim Kurulu Başkanı Kestelli, yaptığı açıklamada; “İTTM’yi sadece bölgesel ve ülkesel bir proje olarak düşünmüyor; güçlü proje ortakları ile İTTM’nin tüm dünyaya hizmet üretecek bir ekosistem olmasını planlıyoruz. Bu yolda önemli bir adım olarak Dijital Avrupa Programı kapsamında Türkiye’nin ilk 5 ‘Avrupa Dijital İnovasyon Merkezi’nden biri olduk. ADİM ağına dahil olmak, bize tüm Avrupa çapında 200’den fazla dijital inovasyon merkezi ile iş birliğinin kapılarını açtı. İTTM’nin önde gelen kurumlarının katılımı ile oluşturulan güçlü ortaklık yapısı ve geniş iş birliği ağına sahip olması da önemli bir özellik” dedi.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Abacıoğlu ise, tarımın stratejik bir alan olduğunu vurgulayarak; “Tarım; dönüştürücü çözümlere ihtiyaç duyulan bir alan. Üniversite olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya, katkı sağlamaya hazırız. Sağlıklı gıda da öncelikle tarımla başlar. Üniversite olarak yazılımın yanı sıra yapay zeka ve robotik alanında da başarılı çalışmalara imza atıyoruz. İTTM’ye katkılar sunacak birçok güçlü yönümüz var. Bu önemli projede yer almak bize heyecan veriyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Hugging Face’ten bulut tabanlı ücretsiz yapay zekâ aracı

Open Computer Agent, temel görevlerde yeterli performans gösteriyor. Ancak karmaşık işlemlerde, örneğin uçak bileti aramalarında sistem zaman zaman tökezliyor. TechCrunch tarafından yapılan testlerde, aracın CAPTCHA testlerinde başarısız olduğu ve bu …

OpenAI kararını değiştirdi; Kar amacı gütmeyecek

OpenAI, yeniden yapılanma ile kar amacı güden bir yapıya geçiş yapmayı planlıyordu ancak bu durum değişti.

Musk’ın kararları Tesla’yı vurmuştu… Protestolara maruz kalan şirketin yaptığı büyük stratejik hata

Elon Musk’ın devlet hizmetlerinde yaptığı benzeri görülmemiş kesintilere öfkelenen Amerikalıların, hoşnutsuzluklarını dile getirmek için Tesla galerilerini seçmesi Musk’ı fazlasıyla rahatsız etti. Geçtiğimiz günlerde X platformunda, ülke genelindeki Tesla Takedown gösterilerine atıfta bulunan Musk, “Bu paralı protestoları kim finanse ediyor ve organize ediyor?” şeklinde bir paylaşım yaptı. Ancak Musk için daha yerinde bir soru şu olabilir: “Galerilerimi gösteriler için bu kadar uygun hedefler haline getirecek şekilde kim inşa etti?” Çünkü cevabı Elon Musk’ın kendisi.

iQOO Neo 10 için geri sayım: Batarya özellikleri ortaya çıktı!

iQOO, ürün yelpazesini genişletmek için çalışmalarına devam ediyor. Çinli marka bu kapsamda çok yakında Neo 10 modelini tanıtacak. Son gelişmeler, akıllı telefonun tanıtım öncesi önemli bir eşiği aştığını gözler önüne seriyor. İşte ayrıntılar! iQOO …

Samsung’un One UI 7 güncellemesi pil tüketimini artırabilir: Bu bir sorun değil

Samsung’un yeni yazılım güncellemesi One UI 7’yi yükleyen Galaxy S23, S24 Ultra ve Z Fold 6 kullanıcıları, cihazlarının normalden daha hızlı şarj tükettiğinden şikayetçi durumdalar. Bazı kullanıcılar, günlük kullanımda bile cihazlarını birkaç kez …

ABD’de sürücüsüz kamyonlar hizmete başlıyor!

Aurora adlı şirket, ABD’deki ilk sürücüsüz kamyon taşımacılığı hizmetini başlattı. Firmanın tam otonom kamyonları, Teksas’taki kamuya açık otoyollarda sürücüsüz şekilde hizmet vererek Dallas ve Houston arasında 1900 kilometrelik teslimat rotasını …