Bu özel etiketler, telefon ve tabletlerde artık mecburi olacak

AB, Akıllı Telefonlar ve Tabletler İçin Yeni Etiket Kurallarını Hayata Geçiriyor

Avrupa Birliği (AB), akıllı telefonlar ve tabletler için yeni etiket kurallarını hayata geçiriyor ve 20 Haziran’dan itibaren cihazlarda görünmeye başlayacak. Bu etiketler, ürünlerin enerji verimliliği, dayanıklılığı ve onarılabilirlik seviyeleri hakkında bilgi sağlayacak. Benzer şekilde, ev aletleri ve televizyonlar için kullanılan etiketleme modeline dayanan sistem, kullanıcıların çevresel etkileri hakkında daha bilinçli tercihler yapmalarını sağlayacak.




Yeni etiketler, enerji verimliliğini A’dan G’ye kadar derecelendirerek, kullanıcılara cihazların çevresel etkileri hakkında daha bilinçli tercihler yapma imkanı sunacak. Etiketler ayrıca pil ömrü, mevcut şarj döngüsü sayısı, onarılabilirlik ve dayanıklılık için ayrı harf notları içerecek. Ayrıca toza ve suya dayanıklılık bilgilerini IP sınıflandırmasıyla gösterecek.

Bu yeni düzenleme sadece akıllı telefon ve tabletleri değil, kablosuz sabit hatlı telefonları da kapsayacak. Ancak, rulo şeklinde yuvarlanabilir ekranlara sahip akıllı telefonlar şu anda bu kapsamın dışında tutulmaktadır. Windows tabanlı tabletler ise, bilgisayarlar için belirlenen farklı düzenlemeler çerçevesinde değerlendirilecektir.

Yeni etiketleme sistemi, AB’nin cihaz satışıyla ilgili getirdiği tek yenilik değil. Bölgede satışa sunulan donanım ürünlerinin artık “eko tasarım gereksinimlerini” karşılaması zorunlu hale gelmiştir. Bu gereksinimler, cihazların onarılabilir olmasını sağlamak için yedek parça teminini zorunlu kılmaktadır.

Eko Tasarım Gereksinimleriyle Neler Değişiyor?

Eko tasarım gereksinimleri kapsamında, cihazlarda 800 şarj döngüsü sonrasında kapasitesinin en az %80’ini koruyabilen pillerin kullanılması gerekmektedir. Ayrıca, minimum standartların ötesinde çizik ve düşmelere karşı dayanıklılık özellikleri ve kaynak kodu sunumu sonrası altı ay içinde işletim sistemi güncellemelerinin sağlanması gibi zorunluluklar bulunmaktadır.

Bu düzenlemeler, cihazları yalnızca çevre dostu yapmakla kalmayıp, aynı zamanda kullanıcılar için daha uzun ömürlü ve erişilebilir hale getirmeyi hedeflemektedir. Tüketiciler, bu yeni kurallar sayesinde hem ekonomik hem de sürdürülebilir seçeneklere yönelebilecektir.

Related Posts

Ağaç ölümlerinin üstündeki sis bulutu kalktı: Bilim adamların şoke eden keşif

Tropik bölgelerde ağaç ölümleri tehlikeli bir hızla artarken, doğa bilimciler şimdiye dek göz ardı edilen bir tehdide dikkat çekiyor: Kısa süreli ama yıkıcı gök gürültülü fırtınalar. Cary Institute of Ecosystem Studies’tan orman ekoloğu Evan Gora’nın …

Ünlü markaların kulaklıklarında güvenlik açığı tespit edildi: Milyonlarca kullanıcı risk altında!

Bluetooth bağlantılı kulaklıkların bazı modellerinde ciddi güvenlik açıkları tespit edildi. Uzmanlar, kullanıcıların yazılım güncellemelerini takip etmeleri ve dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

ÖTV’siz araç nasıl alınır? İşte tüm detaylar

ÖTV muafiyetli araç almak isteyenlerin kafasındaki soruları yanıtlayacak detaylar belli oldu.

Sonsuzluğun anahtarı bu canlıda saklı

İnsan bedeninin kaybettiği bir uzvu yeniden oluşturabilmesi, artık bilim kurgu senaryosu olmaktan çıkmak üzere. Bilim insanları, doğuştan rejenerasyon (yenilenme) yeteneğine sahip olan Meksika semenderi axolotlun bu olağanüstü kabiliyetinin ardındaki biyolojik mekanizmayı çözmeye bir adım daha yaklaştı.

Kendi kendini onaran giysilerle enerji devrimi! Akıllı tekstilin yeni çağı

Bilim dünyası, tekstil sektöründe çığır açan bir yeniliğe imza attı: Kendi kendini onaran ve enerji üreten giysiler! Newcastle Üniversitesi ve Northumbria Üniversitesi’nden araştırmacıların öncülük ettiği çalışmalar, mantar ipliklerinden geliştirilen …

Milli para eskrimci Şenay Güner’den Fransa’da çifte madalya

Fransa’da düzenlenen Satellite Turnuvası’nda Milli para eskrimci Şenay Güner, 2 madalya kazandı. Ayrıca tekerlekli sandalye eskrim epe A kategorisinde 3’üncü olan Şenay Güner, turnuvayı çifte madalyayla tamamladı.