Bir ilde toplu taşımaya yüzde 25 zam geldi! Taksi indi bindi 115 lira oldu

UKOME, Toplantıda Yeni Ücret Tarifesini Kabul Etti

Mayıs ayı toplantısında, Genel Sekreter Emrullah Gördük başkanlığında toplanan UKOME, servis, taksi, minibüs, özel halk otobüsü, belediye otobüsü, feribot ve şehir içi ring hatları gibi birçok alanda yeni ücret tarifesini oy çokluğuyla kabul etti.

Kooperatif başkanları, Mardin, Şanlıurfa ve Batman gibi çevre illerde zamlı tarifelerin uygulandığını belirterek, Diyarbakır’da da düzenleme talep etmişti.

YENİ ÜCRET TARİFESİ

Belediye ve Özel Halk Otobüsleri: Tam bilet 20 TL, indirimli 15 TL, öğrenci 10 TL. Aylık abonman öğrenci kartı (90 biniş) 500 TL, 2 binişlik kullan-at bilet 65 TL.

Minibüs: Şehir içi ve çevre mahalleler 25 TL, öğrenci 15 TL. Dicle Üniversitesi kampüs içi taşıma 8 TL.

Taksi: Açılış ücreti 25 TL, kilometre başı 25 TL, kısa mesafe 115 TL. Bekleme süresi 5 dakikayı aşarsa, her dakika için 2,5 TL eklenecek.

Ulaşım Dairesi Başkanı Temel Cengiz, esnafın enflasyon, akaryakıt fiyatlarındaki artış, araç bakım ve şoför yevmiyelerindeki yükselişi gerekçe göstererek yüzde 50 zam istediğini belirtti. Cengiz, “UKOME, vatandaşların alım gücünü ve ulaşım hizmetlerinin devamlılığını dikkate alarak zammı yüzde 25 olarak belirledi” dedi.

Yeni tarifeler, kararın resmiyet kazanmasının ardından uygulanmaya başlanacak.

Related Posts

En düşük emekli aylığı kesinleşti! İşte o rakam

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı enflasyonununu açıkladı. Açıklanan verilere göre Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 1,37 oranında artış kaydederken yıllık enflasyon yüzde 35,05 oldu. Buna göre, SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 16,67 …

Doğalgaz 1 arttı faturaya 2 yansıdı! İşte o hesap…

Doğalgaz fiyatlarına yapılan yeni artış, ekonomik göstergelerin ve piyasa dinamiklerinin ötesinde olmasıyla tepkilere neden oldu. Uygulanan ‘sıkı para politikasına’ rağmen enerji zamları gündemde kalmaya devam ediyor.

Borsa güne yükselişle başladı: 2 Temmuz 2025 Çarşamba Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,23 yükselişle 10.103,74 puandan başladı.

Bakan Yumaklı duyurdu; hububat alım bedelleri, üreticilerin hesaplarına yatırılmaya başlandı

Bakan Yumaklı duyurdu; hububat alım bedelleri, üreticilerin hesaplarına yatırılmaya başlandı

Euro Bölgesi’nde enflasyon yükseldi

Euro Bölgesi’nde enflasyon yükseldi

Ren Nehri’ndeki su seviyesini düşürmesi nakliyeyi zorlaştırıyor

Batı Avrupa’da son dönemde yaşanan sıcak hava dalgasının ardından devam eden kuraklık, Alman ekonomisi için önemli olan Ren Nehri üzerindeki nakliye işlemlerini zorlaştırıyor.