Dolandırıcıları yakalamak için yeni yöntem. Chrome artık Gemini Nano kullanacak

Google, Dolandırıcılıklara Karşı Yeni Bir Silah Geliştiriyor

İnternet güvenliği her geçen gün daha da artarken, dolandırıcılar da yeni yöntemler geliştirmeye devam ediyor. Firmalar açıkları kapatırken dolandırıcılar da yeni yollar arıyor. Google, Chrome’u kullanarak dolandırıcıları tespit etmeye yardımcı olacak yeni bir sistem olan Gemini Nano’yu tanıtıyor.

Google, bu yeni modelin daha önce görülmemiş dolandırıcılıkları yakalayabileceğini söylüyor. Firma, Chrome’un Gelişmiş Koruma özelliği için önemli bir güncelleme yaptığını duyurdu. Artık masaüstü kullanıcıları, uzaktan teknik destek dolandırıcılığına karşı korunmak için Chrome’un Gemini Nano’sundan faydalanabilecekler. Google’a göre, bu geniş dil modeli sayesinde Chrome, kullanıcıları daha önce tespit edemediği dolandırıcılıklardan koruyabilecek.

Gemini Nano, büyük ölçekli bir dil modelidir ve özellikle metin tabanlı görevler için idealdir. Sohbetler, taslak mesajlar ve diğer içerikler için önerilerde bulunabilir. Bu model, cihaz üzerinde çalıştığı için hiçbir veri Google sunucularına gönderilmez, bu da Chrome’a önemli bir güvenilirlik sağlar. Gemini Nano, internet bağlantısı olmadan bile çalışabilir.

Firma, bu yeni yöntemin web sitelerinin karmaşıklığına uygun olduğunu ve hızla değişen dolandırıcılık taktiklerine karşı daha iyi bir koruma sağladığını belirtiyor. Ayrıca, Google bu yapay zeka yaklaşımını gelecekte farklı dolandırıcılıklarla mücadele etmek için de kullanmayı planlıyor.

Öte yandan, Android kullanıcıları Chrome bildirimleri üzerinden yapılan dolandırıcılıklara karşı da daha güçlü bir koruma bekleyebilirler. Google, bu özelliği sağlamak için makine öğreniminden yararlanıyor. Chrome, bir bildirimi potansiyel dolandırıcılık olarak işaretlediğinde, kullanıcılar uyarma ve yanıt alma seçeneğine sahip olacaklar. Bu sistem, kullanıcıların daha güvende olmalarını sağlayacak.

Google, geçen yıl dolandırıcılıkla mücadeleye büyük önem verdi. Mayıs ayında gerçek zamanlı dolandırıcılık uyarıları veren bir sistem tanıtırken, daha yakın zamanda Mesajlar uygulaması için çeşitli güvenlik özellikleri sunmuştu.

Related Posts

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Çin’e uygulanan gümrük vergileriyle ilgili Trump’tan yeni açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Hazine Bakanı Scott Bessent ve heyetinin İsviçre’de Çinli yetkililerle yapacağı görüşme öncesinde bu ülkeye uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi teklif etti.

Trump görüşme öncesi Çin’e ayar verdi

ABD-Çin görüşmeleri öncesinde Trump’tan Çin’e yanıt geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Çin’e yönelik yüzde 80’lik tarifenin doğru göründüğünü belirtti.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Antalya 18 milyon turist hedefine emin adımlarla ilerliyor

1 Ocak-7 Mayıs döneminde 2 milyon 300 bin turisti ağırlayan Antalya, bu yıl için belirlenen 18 milyon yabancı turist hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir