Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

Fransa’da Siyasetçilere Yönelik Yeni Karar

Fransa’da milletvekilliği düşürülen siyasetçiler Jean Laussucq, Stephane Vojetta ve Brigitte Bareges’in siyasetten bir yıl men edildiği açıklandı.

Anayasa Konseyi, Cumhuriyet İçin Sağcılar Birliği grubundan Bareges ile Cumhuriyet İçin Birlikte grubundan Laussucq ve Vojetta’nın seçim kampanyalarındaki finansman usulsüzlüklerine ilişkin kararını duyurdu.

Konsey’in açıklamasına göre, geçen yıl yapılan genel seçimlerde seçilen söz konusu 3 siyasetçinin milletvekilliği düşürüldü ve siyasetten bir yıl men cezası aldılar.

Alınan karar doğrultusunda, bu siyasetçilerin temsil ettikleri 3 bölgede yeniden seçim yapılacak.

Laussucq’un, kampanya masraflarını kişisel banka hesabından ödediği ve bu masrafların büyük bir kısmının üçüncü şahıslar tarafından finanse edildiği belirlendi.

Bareges’in Montauban Belediyesi’nde belediye başkanı olduğu ve belediyede çalışan 2 kişiyi, milletvekilliği seçimlerinde kampanyasına katılmış gibi göstererek sahte fatura düzenlediği ortaya çıktı.

Vojetta’nın seçim kampanyası sırasında özellikle ulaşım faturalarında düzensizlik olduğu tespit edildi. (AA)

Related Posts

Tayvan’dan tarihi tatbikat: 7 bin asker görevde

Tayvan ordusu, şimdiye kadarki en geniş kapsamlı tatbikatını düzenliyor. 41’incisi düzenlenen tatbikat, Pasifik’te gerçekleşecek olası bir Çin müdahalesine önlem alınmak amacıyla gerçekleşiyor.

Murat Çalık için İstanbul Tabip Odası’ndan çağrı

Çalık’ın avukatı Melih Koçhan, “Yarın yapılacak tutukluluk incelemesine bu kez bizlerin de katılımı mümkün olursa, müvekkilimizin güncel sağlık durumu hakkında doğrudan bilgilendirme yaparak, yaşamsal riskleri yargı makamlarının takdirine sunmayı amaçlıyoruz” demişti.

Amca dehşeti! Yeğenlerine kurşun yağdırdı: 2 ölü, 1 yaralı

Dehşete düşüren olay Kocaeli’nde meydana geldi. Aralarında husumet bulunan amca F.Y., evde tartıştığı yeğenlerine tabanca ile kurşun yağdırdı. Gazi Zafer Yaman ve Güven Yaman hayatını kaybederken, M.S. ise yaralandı.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Le Pen’in partisinin genel merkezine polis baskını

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) Partisi Genel Sekreteri Jordan Bardella, mali polisin, parti genel merkezinde arama yaptığını duyurdu.

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.