Yüzlerce mağazada satılan peynir raflardan kaldırılıyor

Kuzey İrlanda’da peynir severlere önemli bir uyarı yapıldı. Horgan’s Delicatessen Supplies, Listeria monocytogenes bakterisi taşıma riski bulunan SPAR Chèvre Keçi Peyniri ürününü acil olarak raflardan kaldırdı. Geri çağırma, son kullanma tarihi 12 Ağustos 2025 olan 100 gramlık paketleri kapsıyor ve ülke genelinde yaklaşık 293 mağazada satışı yapıldığı bildiriliyor.

ÜRÜNÜ ALANLARA UYARI

SPAR tarafından yapılan resmi açıklamada, bu ürünün tüketilmesinin özellikle hassas gruplarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği vurgulandı. Müşterilerden, ellerindeki ürünleri fiş ibraz etmeksizin mağazalara iade etmeleri ve tam para iadesi almaları istendi. 

LİSTERİA MONOCYTOGENES VE RİSK GRUPLARI

Listeria monocytogenes bakterisi, yüksek ateş, kas ağrıları, titreme, mide bulantısı ve ishal gibi listeriosis belirtilerine neden olabiliyor.
Gıda Standartları Ajansı (FSA), 65 yaş üstü bireyler, hamile kadınlar ve bebekler ile bağışıklık sistemi zayıf kişilerin enfeksiyona karşı daha savunmasız olduğunu hatırlattı. Nadir durumlarda bu enfeksiyon menenjit gibi ciddi komplikasyonlara yol açabiliyor.

TÜRKİYE’DE DE DİKKAT

Her ne kadar bu geri çağırma yalnızca Kuzey İrlanda’daki SPAR mağazalarını kapsasa da, Türkiye’de de tüketicilerin ithal süt ve süt ürünlerini alırken ürün etiketlerini ve son kullanma tarihlerini dikkatle kontrol etmesi öneriliyor. Özellikle gurme marketlerde ve internet üzerinden satılan ithal peynirlerde soğuk zincir koşullarına uyulup uyulmadığı mutlaka sorgulanmalı.

NE YAPMALI?

Etkilenen ürünü tüketmeyin. Ürünü aldığınız mağazaya iade edin. Sağlık belirtileri ortaya çıkarsa vakit kaybetmeden doktora başvurun.

 

Related Posts

Trump ve Putin askeri üste görüşecek: Buluşma noktası neden önemli?

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in buluşma noktası, birçok açıdan iki ülke arasında tarihi ve sembolik öneme sahip. Peki buluşma yeri neden önemli?

İstanbul Festivali’nde 17 günlük dev eğlence

Festival Park Yenikapı’da 1-17 Ağustos tarihlerinde düzenlenen İstanbul Festivali, 50’ye yakın sanatçı, geniş gastronomi alanı ve sosyal sorumluluk projeleriyle binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Havalimanı’nda iki uçak çarpıştı: Seferler durduruldu

Manchester Havalimanı’nda sabah saatlerinde yaşanan bir kaza nedeniyle uçuşlar kısa süreliğine durduruldu. EasyJet’e ait iki yolcu uçağı, kalkış için taksi yaparken kanatları çarpıştı. Olay, yerel saatle 06.30 civarında meydana geldi. Uçaklardan biri …

Elif Çakır: Özlem Çerçioğlu, CHP’yi suçlayarak “yolsuzluk operasyonları” yürüten AK Parti’ye, topuğunda yolsuzluk dosyalarını sürüye sürüye geldi!

Elif Çakır: Özlem Çerçioğlu, CHP’yi suçlayarak “yolsuzluk operasyonları” yürüten AK Parti’ye, topuğunda yolsuzluk dosyalarını sürüye sürüye geldi!

Mourinho’dan Şampiyonlar Ligi rotasyonu

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’deki ilk maçında yarın Göztepe’yle İzmir’de karşılaşacak. Şampiyonlar Ligi eleme maçını düşünen Jose Mourinho rotasyon düşünüyor.

Ankara’da trafik magandası camdan kılıç savurdu

Ankara’da, protokol yolunda yaşanan trafik tartışmasında sürücülerden biri hareket halindeyken aracında bulunan kılıcı eline alarak camdan savurdu.