ABD devlet yetkilileri ve ailelerine vize kısıtlaması getirdi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kolombiyalı Hükümet Yetkilileri ve Ailelerine Vize Kısıtlamaları Getiriyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kolombiya hükümet yetkilileri ve yakın aile üyelerine yönelik vize kısıtlamalarını onayladı. Bakan Marco Rubio’nun kararıyla, düzensiz göçmenleri taşıyan uçakların Kolombiya’ya inişine izin verilmeyecek.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro tarafından sınır dışı edilen Kolombiyalı göçmenlerin ülkeye dönüşüne izin vermeyen açıklamanın ardından, ABD’nin sınır dışı etme uygulamalarına devam edeceği belirtildi.

ABD Senatörü Rubio’nun, Bogota’daki ABD Büyükelçiliğine talimat vererek, düzensiz göçmenleri taşıyan uçakların kolombiya’da inişine engel olan Kolombiyalı yetkililere ve ailelerine vize işlemlerinin derhal askıya alınmasını emrettiği kaydedildi.

Açıklamada vurgulanan bir diğer nokta ise ABD’nin ulusal güvenliği ön planda tutacağı ve vize kısıtlamalarının Kolombiya’nın kendi vatandaşlarını geri kabul etmesi durumuna kadar devam edeceği oldu.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro’nun ABD’den sınır dışı edilen göçmenlerin ülkeye inişine izin vermemesi üzerine, ABD Başkanı Donald Trump’ın acil ve kararlı misilleme tedbirleri alınması talimatını verdiği belirtilmişti.

Trump Yönetiminin Göçmen Politikaları

Trump yönetimi, ABD’de göçmen politikalarını sıkılaştırmaya devam ediyor. Sınırdaki düzensiz göçmen akışını durdurma sözü veren Trump, ABD-Meksika sınırındaki güvenliği artırmak için yeni önlemler alıyor.

Trump’ın imzaladığı başkanlık kararnamesi ile sınıra 1500 asker gönderme kararı alınmıştı. Ayrıca federal ajanslara, göçmenlerin sınır dışı edilmesi için geniş yetkiler verildi.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, 538 belgesiz göçmenin gözaltına alındığı ve 373 kişi için gözetim talebinin çıkarıldığı belirtilmişti.

Bu gelişmeler ışığında, ABD’nin göçmen politikaları daha da sertleşiyor ve sınırdaki önlemler artarak devam ediyor.

Related Posts

İsrail ordusu şimdi de Batı Şeria’ya sardı

İsrail ordusu Batı Şeria’da baskın ve gözaltılarına devam ederken, Yahudi yerleşimciler Filistin topraklarına saldırdı. Gazze’deki hava saldırılarında üç Filistinli daha öldü. Filistinli yetkililere göre, 7 Ekim’den bu yana ölü ve yaralı sayısı 190 bini geçti.

Avrupa kavruluyor! Sıcaklıklar rekor kırarken klima kullanımı neden hala oldukça nadir? ‘Sıcaklığı 4 derece arttırıyor’

Avrupa’yı etkisi altına alan rekor sıcaklıklar, kıtayı iklim değişikliğinin acı gerçekleriyle yüzleştiriyor. ABD ve Türkiye’ye kıyasla çok daha düşük klima kullanım oranına sahip Avrupa’da, tarihsel alışkanlıklar, yüksek enerji maliyetleri ve mimari engeller, serinleme çabasını zorlu bir ikileme dönüştürüyor.

Elon Musk yeni parti için planını açıkladı: Anketten ‘Evet’ çıktı

Milyarder iş insanı Elon Musk, ABD Başkanı Donald Trump ile yaşadığı tartışmanın ardından yeni bir siyasi parti kurma yönündeki kamuoyu yoklamalarını ve açıklamalarını sürdürüyor.Dünyanın en zengin insanı, sahibi olduğu X sosyal medya platformundaki …

Son dakika… Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı

CHP’li Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı.

Halkın özgür haber alma hakkına engel

RTÜK’ün ekran karartma cezasına karşı verilen yürütmeyi durdurma kararı iptal edildi. Salı gününden sonra doğru bilgiye ulaşmak için SÖZCÜ TV’yi açan siyah ekran görecek.

Trump Putin ile Ukrayna konusunda ‘hiç bir ilerleme kaydedemediğini’ söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna barışı konusunda “hiç bir ilerleme” kaydedemediğini belirtti.