Aydın’da orman yangını: 7 hava aracı, 244 personel mücadele ediyor

Efeler İlçesi’nde Başlayan Yangın Ormanı Tehdit Ediyor

Aydın’ın Efeler ilçesinde tarım alanlarında başlayan yangın, şimdi ormana sıçradı. Bölgede 7 hava aracı, 32 arazöz, iş makineleri ve 244 personel yangınla mücadele ediyor.

Doğanköy Mahallesi’nde bulunan katı atık tesisinin üst tarafında çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Yangın ihbarı üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri vakit kaybetmeden yangın söndürme ve itfaiye ekiplerini bölgeye yönlendirdi.

Ekipler hemen yangına müdahaleye başladı. Ormanlık ve tarım arazilerini tehdit eden alevlere karşı 7 hava aracı, 32 arazöz, 7 kepçe, 9 su tankeri ve 244 personel ile mücadele devam ediyor.

Yangını kontrol altına alabilmek için ekiplerin yoğun çabası sürüyor.

Related Posts

Kamudaki kreş ve gündüz bakımevlerinin sayısı ve kapasiteleri artırılıyor

Cumhurbaşkanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen resmi yazıyla; kamu kurumlarında kreş ve gündüz bakımevlerinin yaygınlaştırılması ve kapasitelerinin artırılması istendi.

Kuzey Kore’de ‘Yeni Bahar’: İlk kez açıldılar

Baskıcı ve dışa kapalı yönetimiyle bilinen Kuzey Kore’de bir ilk yaşandı. Devlet televizyonunda yayınlanan ‘Yeni Bir Bahar’ adlı dizide; devletteki yolsuzluklar, liyakat yerine sadakat tercihi ve bürokrasiyle mücadelesinde yaşadığı başarısızlıklar anlatıldı.

Rusya’nın Hava Saldırıları Kiev’i Vurdu: 8 Yaralı

Dün gece Rusya’nın gerçekleştirdiği hava saldırılarında Ukrayna’nın başkenti Kiev dahil farklı noktalarında 8 kişi yaralanırken, bir askeri üs de hipersonik füzelerle hedef alındı. Polonya ordusu, saldırılar sonrası önlem amaçlı uçaklar havalandırdı.

Polisin üzerine araba sürdü! Dilan Çıtak skandalına kardeşi İdo Tatlıses’ten ilk tepki

Bodrum’da emniyet şeridini ihlal edip polisin üzerine araba süren Dilan Çıtak, gözaltına alındı. ”Ben ünlüyüm” çıkışıyla tepki toplayan Çıtak’a en sert yanıt kardeşi İdo Tatlıses’ten geldi. Tatlıses, İzzet Çapa’nın ”Boş teneke çok ses çıkarır” yorumunu beğenerek olayda tavrını net şekilde ortaya koydu.

Çatalca’da feci kaza: Su birikintisine düşen iş makinesi operatörü kurtarılamadı

İstanbul’un Çatalca ilçesine bağlı Karacaköy Mahallesi’nde bulunan bir kum ocağında meydana gelen iş kazasında, atık su birikintisine düşen iş makinesinin operatörü yaşamını yitirdi.

CHP’li Başarır: Atatürk Orman Çiftliği’ndeki arazi Fahrettin Koca’nın üniversitesine verildi

Başarır, “Bir yandan söndüremediğiniz, bütçe ayıramadığınız orman yangınlarıyla mücadele ediyoruz, bir yandan da sizlerin orman talanlarıyla mücadele ediyoruz” diye konuştu.