Balıkesir depreme karşı güçleniyor

BALIKESİR (İGFA) – Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın öncülüğünde, Balıkesir’in deprem gerçeğine karşı vakit kaybetmeden harekete geçen Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı Burhaniye Belediyesi’nde yapılan toplantıda depreme dirençli bir şehir oluşturmak amacıyla detaylı incelemeler başlattı. Bu kapsamda Burhaniye Belediyesi’nde yapılan toplantıya; Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Reyhan Sunci Gülfırat, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkan Vekili İlknur Bozoklu Kirişçi, şube müdürleri ve yetkililer katıldı.

DEPREME KARŞI DİRENÇLİ BURHANİYE İÇİN BİR ARAYA GELİNDİ

Depreme karşı daha güvenli bir kent modeli oluşturmak amacıyla düzenlenen toplantıda, Burhaniye’deki mevcut yapı envanter bilgilerinin ve riskli alanların tespiti için çalışmalar başlatılırken web tabanlı uygulamaların geliştirildiği vurgulandı. Ayrıca, kentsel dönüşümün yalnızca ekonomik değil sosyal ve psikolojik boyutlarıyla da ele alınması gereken kapsamlı bir süreç olduğuna dikkat çekildi.

SAHADA DETAYLI İNCELEMELERDE BULUNULDU

Burhaniye Belediyesi’ndeki toplantının ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Reyhan Sunci Gülfırat, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkan Vekili İlknur Bozoklu Kirişçi, şube müdürleri ve yetkililer saha incelemelerinde bulundular. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesinin ortak çalışmalarıyla depreme dayanıklı hale getirilmesi hedeflenen Burhaniye’nin güvenli bir kent olması için yapılacak çalışmalar ele alındı.

Related Posts

Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

Tayvan’dan tarihi tatbikat: 7 bin asker görevde

Tayvan ordusu, şimdiye kadarki en geniş kapsamlı tatbikatını düzenliyor. 41’incisi düzenlenen tatbikat, Pasifik’te gerçekleşecek olası bir Çin müdahalesine önlem alınmak amacıyla gerçekleşiyor.

Murat Çalık için İstanbul Tabip Odası’ndan çağrı

Çalık’ın avukatı Melih Koçhan, “Yarın yapılacak tutukluluk incelemesine bu kez bizlerin de katılımı mümkün olursa, müvekkilimizin güncel sağlık durumu hakkında doğrudan bilgilendirme yaparak, yaşamsal riskleri yargı makamlarının takdirine sunmayı amaçlıyoruz” demişti.

Amca dehşeti! Yeğenlerine kurşun yağdırdı: 2 ölü, 1 yaralı

Dehşete düşüren olay Kocaeli’nde meydana geldi. Aralarında husumet bulunan amca F.Y., evde tartıştığı yeğenlerine tabanca ile kurşun yağdırdı. Gazi Zafer Yaman ve Güven Yaman hayatını kaybederken, M.S. ise yaralandı.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Le Pen’in partisinin genel merkezine polis baskını

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) Partisi Genel Sekreteri Jordan Bardella, mali polisin, parti genel merkezinde arama yaptığını duyurdu.