Beyaz Saray: Trump sayesinde 4 İsrailli rehine daha serbest bırakıldı

Trump, Hamas’ın Tutulan İsrailli Askerlerin Serbest Bırakılmasında Rol Oynadı

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Filistin’in Gazze Şeridi’ni yöneten Hamas tarafından tutulan 4 İsrailli asker rehinenin serbest bırakılmasında kilit rol oynadığı belirtildi.

Beyaz Saray’ın yazılı açıklamasına göre, “Bugün dünya, Başkan Trump’ın Hamas tarafından çok uzun süredir korkunç koşullarda tutulan 4 İsrailli rehinenin daha serbest bırakılmasını sağlamasını kutluyor” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, ABD’nin, “kalan tüm esirlerin serbest bırakılmasını sağlamak ve bölgede barışı teşvik etmek için” İsrail ile iş birliği yapma taahhüdünü teyit ettiği belirtildi.

Trump, göreve resmen başlamadan günler önce ateşkes ve rehine takası anlaşmasının sağlanamaması durumunda bölgeyi “cehenneme çevireceği” tehdidinde bulunmuştu.

İsrail Hapishane İdaresi, Gazze Şeridi’nden bugün serbest bırakılan 4 İsrailli kadın askere karşılık, 120’si İsrail tarafından ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 200 Filistinliyi serbest bırakıldığını açıklamıştı.

Hamas ve İsrail arasındaki anlaşmasının garantör ülkelerinden Katar Dışişleri Bakanlığı, rehine takasının ikinci turunun tamamlandığı duyurmuştu.

19 Ocak Pazar günü yürürlüğe giren anlaşmanın ilk etabında Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 3 İsrailli kadını Kızılhaç ekibine teslim etmişti.

Bu kapsamda İsrail hapishanelerinde tutulan 90 Filistinli de, saatler sonra işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Ofer Askeri Cezaevi’nden serbest bırakılmıştı.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

İsrail, 2 Fransız heyetinin ülkeye girişine izin vermedi: Paris’ten Tel Aviv’e tepki

Fransa Dışişleri Bakanlığı, İsrail Büyükelçiliği’nin ülkeyi ziyaret etmek isteyen iki heyete izin vermemesine tepki gösterdi.

Mutfakta sessiz tehlike: Sünger yerine hijyenik havlu dönemi başlıyor

Araştırmalar, mutfak süngerlerinin klozet kapağından daha kirli olduğunu gösteriyor. Hijyenik bir alternatif arayanlar için geliştirilen Sleepy Easy Clean, gıda ile temas eden yüzeylerde güvenli temizlik vaat ediyor. (İLANDIR)

Nijerya’da yola döşenen mayın patladı: 26 kişi öldü

Nijerya’da terör örgütleri Boko Haram ile DAEŞ’in yoğun faaliyet gösterdiği Borno eyaletinde yola döşenen mayın, bir yolcu otobüsünün geçtiği sırada patlatıldı. Patlama sonucu 26 kişi hayatını kaybetti.

Son Dakika… İBB’ye yönelik operasyonda ikinci dalga: Gözaltı sayısı 52’ye yükseldi

Son dakika haberi… İBB’ye yönelik ikinci dalga operasyonda bir kişi daha gözaltına alındı ve toplam gözaltı sayısı 52’ye yükseldi. Adliyeye sevklerin yarın yapılacağı bildirildi.

Sahte içki üretip satanlar yakalandı!

Adana’da sahte içki üretip satışını yaptığı belirlenen 9 şüpheli, polisin operasyonuyla gözaltına alındı. Adreslerde 200 litre satışa hazır sahte içki, 60 şişe gümrük kaçağı içki, sahte içki yapımında kullanılan 460 litre etil alkol ile 480 aroma kiti ele geçirildi.

Kanada’da bir araç, kalabalığın arasına daldı: 11 kişi öldü, 20’den fazla yaralı

Kanada’nın Vancouver şehrinde bir araç, sokak festivalindeki kalabalığın arasına daldı. Olayda 11 kişi ölürken 20’den fazla kişi de yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir