CHP Parti Meclisi toplandı: Cumhurbaşkanı adaylığı için yol haritası gündemde

T24 Haber Merkezi 

CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı. Toplantıda, cumhurbaşkanı adayını belirlemek için ön seçim çalışmaları ele alınması beklenirken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kurultay soruşturmasının da gündem maddeleri arasında olacağı belirtildi. 

Mansur Yavaş, CHP’nin ön seçimine katılmayacak!

CHP Genel Merkezi’nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı saat 12.30’da başladı.

Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, “erken seçim” gündemiyle toplanacak PM’de, CHP’nin bir sonraki genel seçimde göstereceği cumhurbaşkanı adayını yaklaşık 1 milyon 600 bin parti üyesine sorarak belirleme kararı aldığı “ön seçim” uygulaması masaya yatırılacak.

Bu kapsamda, ön seçim takvimi, uygulama yöntemi, aday adaylarının başvuru kriterleri ve hazırlanan yönerge konuşulacak.

Toplantıda, ön seçimin il ve ilçe merkezlerinde belirlenen alanlara sandık kurularak ve mühürlü pusulalar kullanılarak yapılması yöntemi üzerinde durulması bekleniyor.

Partinin en yetkili karar organı olan PM’de, bizzat genel merkeze gelerek başvuru yapacak aday adaylarının belirli bir yaş aralığında olması, kabul görecek bir süreden uzun süredir partiye üye olması, PM, milletvekilleri veya il başkanlıklarından seçime katılmak için imza toplaması ve adaylara propaganda için süre tanınması gibi konuların görüşülmesi öngörülüyor.

Öte yandan toplantıda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in dün akşam İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Ankara’da yaptığı özel görüşmeye dair PM üyelerini bilgilendirmesi bekleniyor.

Erdoğan, “şaibeli” demişti, Kılıçdaroğlu, Özel’e çağrı yapmıştı: CHP’nin 2023’teki kurultayına soruşturma!

Kurultay hakkındaki soruşturmanın da ele alınması bekleniyor 

Öte yandan CHP’de PM toplantısının başladığı dakikalarda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’dan açıklama geldi. CHP’nin 4-5 Kasım 2023’te yapılan 38. Olağan Kurultayı ile ilgili ‘kurultay günü para karşılığı oy kullandırıldığı’ iddiasıyla yapılan ihbar üzerine geçen yıl ocak ayında soruşturma başlatıldığı, konuyla ilgili açıklamaları nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu ve eski CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin tanık sıfatıyla ifadeye çağrıldığı bildirildi.

Bu soruşturmanın da PM’de ele alınması bekleniyor.

 

 

Related Posts

Özgür Özel Dem Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ile bir araya geldi

CHP Genel Merkezi’ni ziyaret eden DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet, Özgür Özel ile bir araya geldi.

İsrail ordusu şimdi de Batı Şeria’ya sardı

İsrail ordusu Batı Şeria’da baskın ve gözaltılarına devam ederken, Yahudi yerleşimciler Filistin topraklarına saldırdı. Gazze’deki hava saldırılarında üç Filistinli daha öldü. Filistinli yetkililere göre, 7 Ekim’den bu yana ölü ve yaralı sayısı 190 bini geçti.

Avrupa kavruluyor! Sıcaklıklar rekor kırarken klima kullanımı neden hala oldukça nadir? ‘Sıcaklığı 4 derece arttırıyor’

Avrupa’yı etkisi altına alan rekor sıcaklıklar, kıtayı iklim değişikliğinin acı gerçekleriyle yüzleştiriyor. ABD ve Türkiye’ye kıyasla çok daha düşük klima kullanım oranına sahip Avrupa’da, tarihsel alışkanlıklar, yüksek enerji maliyetleri ve mimari engeller, serinleme çabasını zorlu bir ikileme dönüştürüyor.

Elon Musk yeni parti için planını açıkladı: Anketten ‘Evet’ çıktı

Milyarder iş insanı Elon Musk, ABD Başkanı Donald Trump ile yaşadığı tartışmanın ardından yeni bir siyasi parti kurma yönündeki kamuoyu yoklamalarını ve açıklamalarını sürdürüyor.Dünyanın en zengin insanı, sahibi olduğu X sosyal medya platformundaki …

Son dakika… Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı

CHP’li Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı.

Halkın özgür haber alma hakkına engel

RTÜK’ün ekran karartma cezasına karşı verilen yürütmeyi durdurma kararı iptal edildi. Salı gününden sonra doğru bilgiye ulaşmak için SÖZCÜ TV’yi açan siyah ekran görecek.