Çiftçi mısırını hasat ederken 1 milyon tonluk ithalat yapılacak

Cumhurbaşkanı Kararı İle Tarife Kontenjanı Açıldı: İthalat İzinleri ve Gümrük Vergisi Değişiklikleri!

Resmi Gazete’de yayımlanan son Cumhurbaşkanı Kararı, mısır ithalatı için büyük bir adım atıldığını duyurdu. Artık 1 milyon ton mısır, 1 Mayıs 2025’ten 31 Temmuz 2025’e kadar sıfır gümrükle ithal edilebilecek. Bu kararla, tarım sektöründe önemli bir destek sağlanması hedefleniyor.

Son 7 ay içinde toplam 3 milyon ton mısır ithalatı için tarife kontenjanı açıldı. Hasat zamanında çiftçilerin mısır stoklarının azalmasını önlemek amacıyla ithalata izin verilmesi, sektördeki dengeleri koruma yolunda alınmış önemli bir karar olarak değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı kararı ile verilen ithalat izinleri şu şekilde:

  • 10 Ekim 2024’ten 31 Aralık 2024’e kadar 1 milyon ton mısır ithalatına yüzde 5 gümrük vergisi ile izin verildi.
  • 19 Mart 2025’ten 30 Haziran 2025’e kadar yüzde 5 gümrük vergisi ile 1 milyon ton mısır ithalatına izin verildi.
  • 1 Mayıs 2025’ten 31 Temmuz 2025’e kadar sıfır gümrükle 1 milyon ton mısır için ithalat izni verildi.

İlgili kararlar yarın yürürlüğe girecek.

Öte yandan, “İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair” Cumhurbaşkanı Kararı da Resmi Gazete’de yayımlandı.

Related Posts

Savunma ve havacılık sanayii ihracatında yeni zirve

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, nisan ayında 539 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini duyurdu.

Rekabet Kurulundan Erikli ve Pınar Su’ya yaklaşık 26 milyon lira ceza

Rekabet Kurulu, Erikli Su ve Meşrubat Sanayi ve Ticaret AŞ’ye (Erikli) 21,1 milyon lira, Pınar Su ve İçecek Sanayi ve Ticaret AŞ’ye (Pınar) ise yaklaşık 4,9 milyon lira idari para cezası kesilmesini kararlaştırdı.

Borsa İstanbul 1 Mayıs’ta kapalı mı? Borsa ne zaman açılacak?

Yatırımcıların işlem planlarını yaparken en çok dikkat ettiği konulardan biri de Borsa İstanbul’un (BIST) resmi çalışma günleri ve tatil takvimi oluyor. Peki, Borsa İstanbul 1 Mayıs’ta kapalı mı? Borsa ne zaman açılacak?

Fitch Ratings’ten kritik Türkiye toplantısı!

Fitch Ratings, 7 Mayıs’ta Türkiye ve bankacılık sektörü üzerine bir webinar düzenleyecek. Uzmanlar, Türkiye’nin siyasi ve ekonomik gelişmeleri sonrasında güncel kredi değerlendirmelerini ve bölgesel makroekonomik durumları ele alacak. Webinar, Fitch’in üst düzey yetkilileri tarafından gerçekleştirilecek.

Operasyonların borsaya etkisi: Günün ilk yarısında geriledi

Sabahın ilk saatlerinde Borsa İstanbul’da manipülatif hareketler yaptığı tespit edilen 15 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından güne yatay başlayan BIST 100 endeksi günün ilk yarısında yüzde 0,83 değer kaybederek 9.147,9 puana indi.

Ev fiyatları 10 milyonu aştı: Krediler durdu, ikinci el satışlar uçtu

Ev fiyatları 10 milyon lirayı geçti, vatandai ikinci ele yöneldi. Gayrimenkul sektörünü değerlendiren uzmanlar, kentsel dönüşüm teşvikleri ve yeni finansman modelleriyle birlikte satışların daha da artacağını öngörürken, konut tercihlerinin de değişkenlik gösterdiğine değindi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir