Diyanet’in eğitim yatırımı, 116 üniversiteyi geride bıraktı

Diyanet İşleri Başkanlığı 2025 Yılı Bütçesi Üniversiteleri Geride Bıraktı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2025 yılı bütçesi, Türkiye’deki birçok önde gelen üniversitenin toplam eğitim yatırımlarını aşarak dikkat çekici bir noktaya ulaştı. Başkanlığa ayrılan ödenek, Ankara Üniversitesi, ODTÜ ve Yıldız Teknik Üniversitesi gibi köklü kurumların bütçelerini geride bırakarak toplamda 421 milyon TL olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu ödenek, mesleki ve teknik eğitim alanında yoğunlaşacak. BirGün’ün haberine göre, toplam ödenekten 336 milyon TL devam eden projelere, 85 milyon TL ise yeni projelere ayrıldı.

Ankara Üniversitesi 400 milyon TL, Kocaeli Üniversitesi 82 milyon 998 bin TL, Çukurova Üniversitesi 225 milyon TL ve Yıldız Teknik Üniversitesi ise 400 milyon TL ödenek alacak. Bu rakamlar, bazı büyük üniversitelerin eğitim yatırımlarını geride bıraktığını gösteriyor.


Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir?

Related Posts

AÖF YAZ OKULU 2025 KAYIT TARİHLERİ ||Anadolu AÖF yaz okulu kayıtları başladı mı, nasıl yapılır? AÖF yaz okulu 2025 kayıt ne zaman?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) yaz okulu kayıtları, öğrenciler tarafından takip ediliyor. Belirlenen tarihten sonra mazeret kabul edilmeyecek ve yaz okulu kayıt işlemi yapılmayacaktır. Yaz okulu kayıt süresi uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Yaz Okulu ücretini ödemeyen öğrenciler, 2024-2025 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıt hakkını kaybeder. Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler en fazla beş ders seçebilir. Ders seçimi aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu, Ders Seçim (Ekle/Sil) bağlantısından yapılacaktır. Dersler bittikten sonra AÖF yaz okulu sınavları ağustos ayında yapılacak. Peki, Anadolu AÖF yaz okulu kayıtları başladı mı, nasıl yapılır? AÖF yaz okulu 2025 kayıt ne zaman? İşte, AÖF yaz okulu 2025 kayıt tarihi…

Kadir Has Üniversitesi, THE Impact Rankings 2025’te Yükselişte…

Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik çalışmalarıyla hem ulusal hem küresel ölçekte önemli bir konum elde eden Kadir Has Üniversitesi, adalet, toplumsal cinsiyet eşitliği ve nitelikli eğitim gibi alanlarda da liderliğini pekiştirdi.

Hürmüz Boğazı kapatıldı mı, nerede, önemi nedir? Hürmüz Boğazı kapatılırsa ne olur? İşte Hürmüz Boğazı’nın haritası ve dünya enerji piyasası için önemi!

İran Meclisi, dünyanın gündeminde yer alan Hürmüz Boğazı’nı kapatma kararını onayladı. İsrail, İran ve ABD arasında yaşanan çalışmalar dünya petrol ticaretinin en önemli merkezlerinden Hürmüz Boğazı’nın kapatılmasına kadar ilerledi. Basra Körfezi’nin ağzında yer alan dar su yolu Hürmüz Boğazı, Orta Doğu’daki petrol ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üretiminin Umman Denizi ve Hint Okyanusu üzerinden dünya pazarlarına taşınmasını sağlıyor. Dünya petrol ticaretinin can damarlarından biri olarak tanımlanan Hürmüz Boğazı’nın kapanması, küresel petrol fiyatlarında ciddi artışa yol açabilir. Bu nedenle, Hürmüz Boğazı haritası da kamuoyunun dikkatini çekti. Peki, Hürmüz Boğazı nerede, önemi nedir, kapatılırsa dünya enerji piyasası nasıl etkilenir? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Tamat kimin eseri? Peyami ve Ayşe hangi romanın kahramanı? 2025 AYT sorularının cevabı!

AYT soruları ve cevapları 22 Haziran Pazar günü düzenlenen oturumun tamamlanmasının ardından adaylar tarafından araştırılıyor. Tamat eseri ve Peyami ile Ayşe’nin hangi romanın kahramanları oldukları da araştırılan sorular arasında geliyor. Peki Tamat kimin eseri? Peyami ve Ayşe hangi romanın kahramanı? İşte ayrıntılar…

Bakan Tekin açıkladı: Okullarda serbest kıyafet kalkıyor, yeniden forma geliyor

Bakan Tekin açıkladı: Okullarda serbest kıyafet kalkıyor, yeniden forma geliyor

Bugün karne günü

Okul öncesinden lise kademesine kadar yaklaşık 20 milyon öğrenci, bugün karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline giriyor.