Filistinli gazeteci, Gazze Şeridi’ne yapılan İsrail saldırısında öldü

İsrail Saldırısında Hayatını Kaybeden Gazetecinin Eşi Doğum Yaptı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde basın mensuplarına yönelik düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden gazeteci Eymen el-Cedy’in eşi, kocasının ölümünden kısa bir süre sonra doğum yaptı.

Yerel kaynaklara göre, Cedy’nin hamile eşi akşam saatlerinde bebek dünyaya getirdi.

Yetim bebek, babasının ismi olan Eymen adını aldı ve bu, Cedy’nin hayattaki ilk çocuğuydu ancak İsrail saldırısı nedeniyle oğlunu göremeden yaşamını yitirdi.

Gazze’de foto muhabiri olarak görev yapan Filistinli gazeteci, İsrail’in hedef aldığı “basın” aracının içinde bulunuyordu.

İsrail, “basın” aracını hedef almıştı

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail’in Nusayrat Mülteci Kampı’ndaki El-Kuds el-Yevm televizyonuna ait canlı yayın aracına düzenlediği saldırıda 5 gazetecinin yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

Saldırıda, foto muhabiri Eymen el-Cedy’nin yanı sıra gazeteciler Faysal Ebu el-Kumsan, İbrahim eş-Şeyh Ali, Muhammed el-Led ve Fadi Hassune’nin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden gazeteci sayısının 201’e yükseldiği vurgulanmıştı. (AA)

Related Posts

Kamudaki kreş ve gündüz bakımevlerinin sayısı ve kapasiteleri artırılıyor

Cumhurbaşkanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen resmi yazıyla; kamu kurumlarında kreş ve gündüz bakımevlerinin yaygınlaştırılması ve kapasitelerinin artırılması istendi.

Aydın’da orman yangını: 7 hava aracı, 244 personel mücadele ediyor

Aydın’ın Efeler ilçesinde, tarım arazisinde çıkan yangın, ormana sıçradı. Alevlere, havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Kuzey Kore’de ‘Yeni Bahar’: İlk kez açıldılar

Baskıcı ve dışa kapalı yönetimiyle bilinen Kuzey Kore’de bir ilk yaşandı. Devlet televizyonunda yayınlanan ‘Yeni Bir Bahar’ adlı dizide; devletteki yolsuzluklar, liyakat yerine sadakat tercihi ve bürokrasiyle mücadelesinde yaşadığı başarısızlıklar anlatıldı.

Rusya’nın Hava Saldırıları Kiev’i Vurdu: 8 Yaralı

Dün gece Rusya’nın gerçekleştirdiği hava saldırılarında Ukrayna’nın başkenti Kiev dahil farklı noktalarında 8 kişi yaralanırken, bir askeri üs de hipersonik füzelerle hedef alındı. Polonya ordusu, saldırılar sonrası önlem amaçlı uçaklar havalandırdı.

Polisin üzerine araba sürdü! Dilan Çıtak skandalına kardeşi İdo Tatlıses’ten ilk tepki

Bodrum’da emniyet şeridini ihlal edip polisin üzerine araba süren Dilan Çıtak, gözaltına alındı. ”Ben ünlüyüm” çıkışıyla tepki toplayan Çıtak’a en sert yanıt kardeşi İdo Tatlıses’ten geldi. Tatlıses, İzzet Çapa’nın ”Boş teneke çok ses çıkarır” yorumunu beğenerek olayda tavrını net şekilde ortaya koydu.

Çatalca’da feci kaza: Su birikintisine düşen iş makinesi operatörü kurtarılamadı

İstanbul’un Çatalca ilçesine bağlı Karacaköy Mahallesi’nde bulunan bir kum ocağında meydana gelen iş kazasında, atık su birikintisine düşen iş makinesinin operatörü yaşamını yitirdi.