Guterres: Çatışmanın genişlemesi, kontrol edilemeyen bir yangına dönüşebilir

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi’nde Konuştu

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, ‘Uluslararası Barışa ve Güvenliğine Yönelik Tehditler’ başlığıyla toplanan BM Güvenlik Konseyi’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Guterres, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan çatışmanın hızla tırmandığını belirterek, dünyanın endişeyle izlediğini ifade etti. Krizlerin artık sürüklenmediğini, adeta koşar adım ilerlediğini vurgulayan Guterres, “Bu çatışmanın genişlemesi kontrol edilemez bir yangına dönüşebilir. Buna müsaade etmemeliyiz” dedi.

Barışa fırsat tanınması gerektiğini vurgulayan Guterres, nükleer silahların yayılmasının engellenmesinin herkes için hayati önem taşıdığını belirtti. Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması’nın önemine işaret eden Guterres, İran’ın da bu anlaşmaya uyum sağlaması gerektiğini dile getirdi.

Diplomasi ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın denetimlerinin önemine değinen Guterres, İran ile ‘güven açığını’ kapatmanın tek yolunun müzakereler ve anlaşmalara dönüş olduğunu belirtti. İsrail’in saldırıları veya nükleer kapasitesi hakkında detaylı bilgi vermemesi dikkat çeken Genel Sekreter, İnsan Hakları Konseyi’ne birlik ve acil diyalog için çağrıda bulundu.

Son olarak, Guterres, “Bu kritik dönemde pişmanlık duymamak için sorumlu bir şekilde bir araya gelmeli ve bölgeyi, dünyayı uçurumun kenarından geri çekmeliyiz” diyerek taraflara barışçıl çözümlere yönelme çağrısında bulundu.

Related Posts

Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

Tayvan’dan tarihi tatbikat: 7 bin asker görevde

Tayvan ordusu, şimdiye kadarki en geniş kapsamlı tatbikatını düzenliyor. 41’incisi düzenlenen tatbikat, Pasifik’te gerçekleşecek olası bir Çin müdahalesine önlem alınmak amacıyla gerçekleşiyor.

Murat Çalık için İstanbul Tabip Odası’ndan çağrı

Çalık’ın avukatı Melih Koçhan, “Yarın yapılacak tutukluluk incelemesine bu kez bizlerin de katılımı mümkün olursa, müvekkilimizin güncel sağlık durumu hakkında doğrudan bilgilendirme yaparak, yaşamsal riskleri yargı makamlarının takdirine sunmayı amaçlıyoruz” demişti.

Amca dehşeti! Yeğenlerine kurşun yağdırdı: 2 ölü, 1 yaralı

Dehşete düşüren olay Kocaeli’nde meydana geldi. Aralarında husumet bulunan amca F.Y., evde tartıştığı yeğenlerine tabanca ile kurşun yağdırdı. Gazi Zafer Yaman ve Güven Yaman hayatını kaybederken, M.S. ise yaralandı.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Le Pen’in partisinin genel merkezine polis baskını

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) Partisi Genel Sekreteri Jordan Bardella, mali polisin, parti genel merkezinde arama yaptığını duyurdu.