İran’da ”Profesyonel hırsızlık” suçlamasıyla yargılanan üç erkeğin elleri kesildi

İran’da Hırsızlık Yapan Üç Kişinin Elleri Kesildi

İran’ın kuzeybatısındaki Urmiye Cezaevi’nde gerçekleşen cezanın infazıyla ilgili bilgiler ortaya çıktı. 2017–2019 yılları arasında tutuklanan sanıklar, uzun bir yargılama sürecinin ardından sağ ellerinin dört parmağı kökten kesilerek cezalandırıldı.

Yetkililer, üç kişinin çalıntı malları iade etmedikleri ve toplam 40’tan fazla kişi tarafından şikayet edildiklerini açıkladılar. Üst mahkeme kararıyla onaylanan ceza, hükümlülere “pişmanlık indirimi” uygulanabileceği yönünde bir fırsat sunulduğunu belirtti.

Amnesty International’dan Sarah Hashas, verilen cezanın hukuksuz olduğunu vurgulayarak, “Bu karar işkence altında alınan itiraflara dayanıyor. Ellerin kesilmesi, İran yargısının sistematik işkence uyguladığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

İran İnsan Hakları Örgütü’nün paylaştığı belgelere göre, ceza dört parmağın tamamen kesilmesi şeklinde uygulandı. İnsan hakları savunucuları, bu tür cezaların hala devam ediyor olmasını “şok edici ve insanlık dışı” olarak nitelendiriyor.

Geçmiş raporlara göre, İran’da 2023 yılında ortalama her altı saatte bir kişinin idam edildiği bilgisi de dikkat çekiciydi.


Related Posts

Keşan’da Koşan Sporcuya Tüp Kamyon Çarptı

Edirne’nin Keşan ilçesinde koşu yapan bir sporcu, tüp kamyonunun çarpması sonucu yaralandı.

Merkezefendi Belediyesi Basket, Aktaş ile Devam

Merkezefendi Belediyesi Basket, Başantrenör Zafer Aktaş ile bir yıl daha devam etme kararı aldı.

Ne yaptın dedem: 3 kadınla grup seks kötü bitti

Üç kadınla grup seks yapmaya çalışan 76 yaşındaki adam kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı.

Köylülerin hayatı kabusa döndü: Sokaklarda yürüyemez hale geldiler

İlçeye bağlı Tuzlagözü köyünde, havaların ısınmasıyla birlikte çok sayıda akrep görülmeye başlandı. Köyü basan akreplerle başı derde giren köylüler evlerinde ve sokaklarda yürüyemez hale geldi. Korkudan köylerinde yaşayamadıklarını ifade eden Erdal …

Trabzonspor’dan Minguzzi başvurusu

Trabzonspor, 2025-2026 futbol sezonunun “Mattia Ahmet Minguzzi” olarak adlandırılması için resmi başvuruda bulunuldu.

Başkan Doğan: “İhracatta hedef 5 milyar dolar”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun’un ihracat rakamlarını 5 milyar dolara çıkartma hedefiyle çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.