Kanada’da bir araç, kalabalığın arasına daldı: 11 kişi öldü, 20’den fazla yaralı

Kanada’nın Vancouver Şehrinde Araç Kalabalığın Arasına Dalıyor

Vancouver’da meydana gelen üzücü olayda bir araç, kalabalığın arasına daldı. Vancouver polisi, Batı Kanada’daki bir sokak festivalinde gerçekleşen bu trajik olayda 11 kişinin hayatını kaybettiğini ve 20’den fazla kişinin yaralandığını belirtti.

Yetkililer, sosyal medya platformu X üzerinden yaptıkları açıklamada sürücünün gözaltına alındığını duyurdu. Buna göre, festival alanında seyir halinde olan siyah bir araç, kalabalığa çarpmadan önce düzensiz şekilde ilerliyordu.

Olay yerinden bir tanık olan CTV televizyonuna konuşan kişi, aracın kalabalığa çarpmadan önceki hallerini gözlemlediğini aktardı. Kanada Başbakanı Mark Carney ise saldırı haberini aldığında derinden etkilendiğini ve olay karşısında yıkıldığını belirtti.

Polis yetkilileri, yaptıkları açıklamada olayın bir terör saldırısı olmadığını teyit etti. Detaylı soruşturma devam ederken, Kanada’da endişe yaratan bu trajik olayın net bir sebep hakkında henüz bilgi bulunmamaktadır.

Related Posts

Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

Tayvan’dan tarihi tatbikat: 7 bin asker görevde

Tayvan ordusu, şimdiye kadarki en geniş kapsamlı tatbikatını düzenliyor. 41’incisi düzenlenen tatbikat, Pasifik’te gerçekleşecek olası bir Çin müdahalesine önlem alınmak amacıyla gerçekleşiyor.

Murat Çalık için İstanbul Tabip Odası’ndan çağrı

Çalık’ın avukatı Melih Koçhan, “Yarın yapılacak tutukluluk incelemesine bu kez bizlerin de katılımı mümkün olursa, müvekkilimizin güncel sağlık durumu hakkında doğrudan bilgilendirme yaparak, yaşamsal riskleri yargı makamlarının takdirine sunmayı amaçlıyoruz” demişti.

Amca dehşeti! Yeğenlerine kurşun yağdırdı: 2 ölü, 1 yaralı

Dehşete düşüren olay Kocaeli’nde meydana geldi. Aralarında husumet bulunan amca F.Y., evde tartıştığı yeğenlerine tabanca ile kurşun yağdırdı. Gazi Zafer Yaman ve Güven Yaman hayatını kaybederken, M.S. ise yaralandı.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Le Pen’in partisinin genel merkezine polis baskını

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) Partisi Genel Sekreteri Jordan Bardella, mali polisin, parti genel merkezinde arama yaptığını duyurdu.