‘Kedi Villası’na büyük ilgi: 200 bin ziyaretçi

Kendine has özellikleri ile bilinen Van kedilerine yerli ve yabancı turistlerin ilgisi sürüyor. Farklı renk gözleri, aslan yürüyüşü ve beyaz ipeksi tüyleriyle dikkat çeken Van kedileri için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) yerleşkesinde kurulan “Kedi Villası” yoğun ilgi görüyor.

Merkez Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, AA muhabirine, 17 Şubat Dünya Kedi Günü’nde kediler konusunda farkındalık oluşturulmasının amaçlandığını ifade etti.

“BUNLARIN KORUNMASI GEREKİYOR”

Kaya, bu önemli günde nesli koruma altında tutulan Van kedileri konusunda da bir duyarlılık oluşmasını belirterek şunları söyledi:

“Herkesin besledikleri hayvana özen göstermesi lazım. Merkezimizde 2024’ün programını sonlandırdık. 2025’in birinci çiftleştirmelerini yaptık. Bunlardan 2,5 ay içinde doğum bekliyoruz. Dolayısıyla yine bir program dahilinde yıl boyunca sezonlar şeklinde çiftleştirme yapacağız. Van kedisi nesli tükenme tehlikesi altında olan bir tür. Gerçekten de dünya kedileri arasında eşsiz güzellikte, akıllılıkta ve sevecenlikte olan bir hayvan. Bunların korunması gerekiyor.”

“YAZIN ÇOK DAHA FAZLA OLUYOR”

Van kedilerine gerekli değerin verilmesinin önemine vurgu yapan Kaya, “Merkezimizde yapılan şey de budur. Van kedilerinin karakterini, neslini ve orijinal formlarını korumak amacıyla kurulan bir merkeziz. İlk günkü aşkla çalışmaya devam ediyoruz. Ziyaretçi sayısı mevsime göre değişiyor. Şu an yoğunluğun en az olduğu şubat ayındayız. Bugün bile 100’den fazla ziyaretçimizin olduğunu söyleyebiliriz. Yazın çok daha fazla oluyor. Merkezimizi yılda 200 bine yakın kişi ziyaret ediyor” ifadelerini kullandı.

Kedi Villası’nı ziyaret eden Konyalı Tufan KolaY, “Kedilerin tarihçesini okuduk. Kediler çok güzel ve bakımlı. Daha önce Van kedisi görmemiştim. Güzel bir deneyim oldu benim için” diye konuştu.

Van kedilerini merak ettiklerini söyleyen Nazlınur Kolay da “Buraya gelmeyi istiyorduk. Van’a yolumuz düşünce görmek istedik. Bizim için güzel ve keyifli bir anı oldu. Kediler çok güzel. Burayı çok beğendik” dedi.

Related Posts

İsrail ordusu şimdi de Batı Şeria’ya sardı

İsrail ordusu Batı Şeria’da baskın ve gözaltılarına devam ederken, Yahudi yerleşimciler Filistin topraklarına saldırdı. Gazze’deki hava saldırılarında üç Filistinli daha öldü. Filistinli yetkililere göre, 7 Ekim’den bu yana ölü ve yaralı sayısı 190 bini geçti.

Avrupa kavruluyor! Sıcaklıklar rekor kırarken klima kullanımı neden hala oldukça nadir? ‘Sıcaklığı 4 derece arttırıyor’

Avrupa’yı etkisi altına alan rekor sıcaklıklar, kıtayı iklim değişikliğinin acı gerçekleriyle yüzleştiriyor. ABD ve Türkiye’ye kıyasla çok daha düşük klima kullanım oranına sahip Avrupa’da, tarihsel alışkanlıklar, yüksek enerji maliyetleri ve mimari engeller, serinleme çabasını zorlu bir ikileme dönüştürüyor.

Elon Musk yeni parti için planını açıkladı: Anketten ‘Evet’ çıktı

Milyarder iş insanı Elon Musk, ABD Başkanı Donald Trump ile yaşadığı tartışmanın ardından yeni bir siyasi parti kurma yönündeki kamuoyu yoklamalarını ve açıklamalarını sürdürüyor.Dünyanın en zengin insanı, sahibi olduğu X sosyal medya platformundaki …

Son dakika… Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı

CHP’li Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı.

Halkın özgür haber alma hakkına engel

RTÜK’ün ekran karartma cezasına karşı verilen yürütmeyi durdurma kararı iptal edildi. Salı gününden sonra doğru bilgiye ulaşmak için SÖZCÜ TV’yi açan siyah ekran görecek.

Trump Putin ile Ukrayna konusunda ‘hiç bir ilerleme kaydedemediğini’ söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna barışı konusunda “hiç bir ilerleme” kaydedemediğini belirtti.