Kiev Belediye Başkanı: Barış için topraklarımızdan vazgeçmek zorunda kalabiliriz

Ukrayna Belediye Başkanı Kliçko, Potansiyel Barış Anlaşması Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in Belediye Başkanı Vitali Kliçko, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili gelebilecek olası bir barış anlaşması hakkında fikirlerini paylaştı. İngiltere merkezli BBC kanalıyla yaptığı söyleşide Kliçko, Ukrayna’nın topraklarından geçici olarak vazgeçebileceğini belirtti.

Kliçko, “Bir senaryo toprakları terk etmek. Bu adil değil. Ancak barış için, geçici barış için belki bir çözüm olabilir, geçici olarak…” şeklinde konuştu.

“Ukrayna’nın Kalbinden Ben Sorumluyum”

53 yaşındaki eski boks şampiyonu ve siyasetçi, Ukrayna halkının Rusya’nın “işgalini asla kabul etmeyeceğine” vurgu yaptı.

Röportaj, Rusya’nın Kiev’e düzenlediği ve 12 kişinin ölümüne, 80’den fazla kişinin yaralanmasına neden olan saldırıdan birkaç saat sonra gerçekleşti.

BBC Radio 4’ün Today programına Kiev ofisinden bağlanan Kiev Belediye Başkanı Kliçko, kendisini “Ukrayna’nın başkentinden sorumlu” olarak tanımlayarak Kiev’in ülkenin “kalbi” olduğunu belirtti.

“Zelenski, Zorunlu Bir Çözümü Kabul Etmek Durumunda Kalabilir”

Kliçko, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin barış için “zorunlu bir çözümü” kabul etme ihtimaline değindi. Zelenski’nin olası bir anlaşmanın detaylarını kendisiyle görüşüp görüşmediği sorusuna cevap veren Kliçko, “Başkan Zelenski, bunu kendi çözüyor. Benim görevim değil” dedi.

Kliçko ve Zelenski’nin siyasi rakipler olduğunu belirten BBC, Kiev Belediye Başkanı’nın Zelenski ve ekibini otoritelerini zayıflatmakla suçladığını aktardı. Ayrıca Kliçko, ABD Başkanı Donald Trump ile Zelenski arasında Oval Ofis’te gerçekleşen tartışmaya ilişkin olarak üst düzey siyasetçiler arasındaki meselelerin kameralar olmadan ele alınmasının daha uygun olacağını ifade etti.

Related Posts

Ukrayna-ABD İstanbul barış müzakerelerini görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Vatikan’da bir araya geldiği ABD Başkan Yardımcısı JD Vance ve ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile İstanbul’da düzenlenen Rusya-Ukrayna barış müzakerelerini görüştüğünü bildirdi.

İsrail ordusu duyurdu: “Geniş çaplı kara harekâtı başlattık”

İsrail ordusu Gazze’nin kuzeyi ve güneyinde geniş çaplı kara harekatı başlattığını duyurdu.

Boşanma aşamasındaki eşinin ailesine kezzapla saldırdı!

Esenyurt’ta 5 senedir ayrı olduğu boşanma aşamasındaki eşi Ayşe Karslıoğlu’na (30) tehdit mesajları atan Hakan K., (34) eşinin evinin önüne gelerek penceredeki babasına ve kız kardeşine kezzapla saldırdı.

Zelenskiy, Kanada Başbakanı Carney ile görüştü

UKRAYNA Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin, Kanada Başbakanı Mark Carney ile bir araya geldiği bildirildi.

Bir çocuk can verdi, onlarca yaralı: Kolombiya’da korkunç saldırı

Kolombiya’nın kuzeydoğusundaki Catatumbo bölgesinde düzenlenen dron saldırısında 1 çocuk yaşamını yitirdi, 20 kişi yaralandı. El Tarra ve Tibu kasabalarında silahlı gruplar tarafından gerçekleştirilen saldırıda, yaralılardan bazılarının durumunun …

İYİ Parti’den PKK’nın fesih sürecine bayraklı tepki

İYİ Parti, PKK’nın fesih sürecine Meclis’ten tepki gösterdi. Genel Kurul’da İYİ Parti koltukları Türk bayraklarıyla donatıldı. Meclis kürsüsüne de Türk bayrağıyla çıkan İYİ Parti Aydın milletvekili Ömer Karakaş, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu.