Konya’da arılar polen getirmeye başladı: ‘İyi bir durum değil’

Konya Bozkır Arslantaş Mahallesi Yaylasında İlginç Durum: Arılar Kışın Polen Getiriyor

Konya’nın Bozkır ilçesine bağlı 1700 rakımlı Arslantaş Mahallesi Yaylasında, kar olmasına rağmen hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle kovanından çıkan arılar, polen getirmeye başladı.

Arslantaş Yaylasında arıcılık yapan Mustafa Çelmeli, arılarını kışlık kontrole gittiğinde, kış aylarında olmelerine rağmen arılarının kovandan dışarı çıktığını ve polen getirdiğini fark etti.

Mustafa Çelmeli, konuyla ilgili şunları söyledi: “Normalde bu mevsim arılarımız karın altında olmalıydı, ancak arılar bahar günlerindeki gibi çalışıyor. Nadiren de olsa polen getiriyorlar. Muhtemelen güney bölgelerde çiğdemler açılmış olabilir, fakat çiçeklerin açmasıyla beraber bahar gelmiyor. Buralarda kış genellikle uzun sürer, ancak son üç yılda hava koşulları ve iklim değişti. Normal şartlarda, mart sonuna kadar buralarda kar ve soğuk hava beklenirken, arıların bu dönemde böyle çalışması bizim için pek iyi değil. Arılar yumurtaya başladığında, ani soğuk hava dalgalarıyla yavruları üşüterek onlara zarar verebilir. Bu durum arılarda hastalığa yol açabilir. Kar dağlarımızda var gibi görünse de, bu mevsimde en az 1 metre kar olması gerekirdi. Ancak şu anda 5-10 santimetre kar bile yok. Umarım sonu iyi biter, ancak şu anki durum arılar için pek iç açıcı değil.”

(İHA)

Related Posts

İsrail ordusu şimdi de Batı Şeria’ya sardı

İsrail ordusu Batı Şeria’da baskın ve gözaltılarına devam ederken, Yahudi yerleşimciler Filistin topraklarına saldırdı. Gazze’deki hava saldırılarında üç Filistinli daha öldü. Filistinli yetkililere göre, 7 Ekim’den bu yana ölü ve yaralı sayısı 190 bini geçti.

Avrupa kavruluyor! Sıcaklıklar rekor kırarken klima kullanımı neden hala oldukça nadir? ‘Sıcaklığı 4 derece arttırıyor’

Avrupa’yı etkisi altına alan rekor sıcaklıklar, kıtayı iklim değişikliğinin acı gerçekleriyle yüzleştiriyor. ABD ve Türkiye’ye kıyasla çok daha düşük klima kullanım oranına sahip Avrupa’da, tarihsel alışkanlıklar, yüksek enerji maliyetleri ve mimari engeller, serinleme çabasını zorlu bir ikileme dönüştürüyor.

Elon Musk yeni parti için planını açıkladı: Anketten ‘Evet’ çıktı

Milyarder iş insanı Elon Musk, ABD Başkanı Donald Trump ile yaşadığı tartışmanın ardından yeni bir siyasi parti kurma yönündeki kamuoyu yoklamalarını ve açıklamalarını sürdürüyor.Dünyanın en zengin insanı, sahibi olduğu X sosyal medya platformundaki …

Son dakika… Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı

CHP’li Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı.

Halkın özgür haber alma hakkına engel

RTÜK’ün ekran karartma cezasına karşı verilen yürütmeyi durdurma kararı iptal edildi. Salı gününden sonra doğru bilgiye ulaşmak için SÖZCÜ TV’yi açan siyah ekran görecek.

Trump Putin ile Ukrayna konusunda ‘hiç bir ilerleme kaydedemediğini’ söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna barışı konusunda “hiç bir ilerleme” kaydedemediğini belirtti.