Mahkeme PTT’nin aldığı komisyon karşısında vatandaşı haklı buldu

PTT’nin HGS Yükleme İşlemlerinde Aldığı Komisyon Mahkemeye Taşındı

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), kredi kartı ile HGS yüklemesi yapan vatandaştan aldığı komisyon nedeniyle mahkemelik oldu. Mahkeme, alınan hizmet bedelinin yasalara aykırı olduğuna karar verdi.

Tüketici Etik Değerler Federasyonu Genel Başkanı Ali İhsan Nazlı, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Bir vatandaş, e-Devlet üzerinden gerçekleştirdiği bin 500 TL’lik HGS yüklemesi sırasında, PTT tarafından 20 TL komisyon kesintisi yapıldığını fark etti. Bu durumu kabul etmeyen tüketici, hakkını aramak amacıyla Tüketici İl Hakem Heyeti’ne başvurdu. Hakem heyetinden lehine bir karar çıkan vatandaş, PTT’nin karara itiraz etmesi üzerine dava sürecini Rize 4. Asliye Hukuk Mahkemesine taşıdı.”

“Yasal Olarak Haksız”

Mahkeme, 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu’nun 17. maddesi gereğince, kart sahiplerinden herhangi bir komisyon alınmasının yasaklandığını belirterek, tüketiciyi haklı buldu. Alınan hizmet bedelinin yasalara aykırı olduğunu tespit eden mahkeme, kararını açıkladı.

Ali İhsan Nazlı, konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi: “Hakkını arayan ve haklarını savunan tüketicileri tebrik ediyoruz. Bu durum, bilinçli tüketici davranışlarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu karar, benzer durumlarla karşılaşan tüketicilere örnek olacak niteliktedir.”

Related Posts

Belediye otobüsü ile otomobil çarpıştı

Kayseri’de belediye otobüsü ile otomobil çarpıştı. Kazada, biri ağır 9 kişi yaralandı.

Usulsüz sağlık raporu soruşturması: Hasta kişileri kurula sokmuşlar

Şanlıurfa merkezli 3 ilde sağlıklı bireylerin yerine hasta kişilerin kurula sokarak “askerlik yapmaya elverişli değildir” raporu aldıran 11 şüpheli tutuklandı.

İsrail, 2 Fransız heyetinin ülkeye girişine izin vermedi: Paris’ten Tel Aviv’e tepki

Fransa Dışişleri Bakanlığı, İsrail Büyükelçiliği’nin ülkeyi ziyaret etmek isteyen iki heyete izin vermemesine tepki gösterdi.

Mutfakta sessiz tehlike: Sünger yerine hijyenik havlu dönemi başlıyor

Araştırmalar, mutfak süngerlerinin klozet kapağından daha kirli olduğunu gösteriyor. Hijyenik bir alternatif arayanlar için geliştirilen Sleepy Easy Clean, gıda ile temas eden yüzeylerde güvenli temizlik vaat ediyor. (İLANDIR)

Nijerya’da yola döşenen mayın patladı: 26 kişi öldü

Nijerya’da terör örgütleri Boko Haram ile DAEŞ’in yoğun faaliyet gösterdiği Borno eyaletinde yola döşenen mayın, bir yolcu otobüsünün geçtiği sırada patlatıldı. Patlama sonucu 26 kişi hayatını kaybetti.

Son Dakika… İBB’ye yönelik operasyonda ikinci dalga: Gözaltı sayısı 52’ye yükseldi

Son dakika haberi… İBB’ye yönelik ikinci dalga operasyonda bir kişi daha gözaltına alındı ve toplam gözaltı sayısı 52’ye yükseldi. Adliyeye sevklerin yarın yapılacağı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir