Tarım alarm veriyor! CHP’li Gürer: Borçlar ertelensin, faizler silinsin

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer: Çiftçi Borçları Ertelenmeli, Kredi Desteği Sağlanmalı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tüm çiftçi borçlarının en az 3 yıl süreyle ötelenmesi gerektiğini, faizlerin silinmesi gerektiğini ve ayrıca ilaç, gübre alamayan çiftçilere kredi desteği sağlanması gerektiğini belirtti.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında zirai don felaketinin etkilerine değinen Gürer, kuraklık ve donun tarımsal ürünlere olan büyük etkisine vurgu yaparak, “Zirai donun ürünler üzerinde yarattığı olumsuz etki 60 ilde hissedildi. Meclis’te kurulan komisyon çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl Türkiye’nin birçok ilinde önemli rekolte kayıpları yaşanacak.” dedi.

Gürer, kuraklığın da tarım kesiminde büyük sorunlara neden olduğunu belirterek, “Beklenen yağışlar gerçekleşmedi. Kuraklık il il farklı etkilere yol açıyor. Tüm çiftçi borçları en az 3 yıl süreyle ertelenmeli, faizleri silinmeli ve gelir olmayan bahçeler için çiftçilere destek sağlanmalı.” şeklinde konuştu.

CHP’li vekil, TARSİM’in tüm çiftçilerin zirai don ve kuraklık zararlarını karşılaması gerektiğini belirterek, “TARSİM, üreticinin yanında olmalı ve zararları karşılamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Türkiye’den Suriye’ye uydu desteği! Devlet televizyonu yayına başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Suriye’nin resmî haber kanalı El-İhbariye TV’nin Türksat 4A uydusu üzerinden yayına başladığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, “Türksat, bugüne kadar Türkiye’nin dijital dönüşümünde, kamu hizmetlerinin yaygınlaştırılmasında ve kriz anlarında kesintisiz haberleşmenin sağlanmasında stratejik bir rol üstlendi. Türksat, yayıncılıktan veri güvenliğine, afet iletişiminden kamu dijital hizmetlerine kadar birçok alanda Suriye ile sürdürülebilir projelere imza atacak” dedi.

THY Air Europa hisselerine teklif vermeyi düşünüyor

Türk Hava Yolları (THY), İspanya merkezli faaliyet gösteren Air Europa’da yatırım fırsatının incelenmesi ve muhtemel ortaklık sinerjilerinin belirlenmesi amacıyla bağlayıcı olmayan nitelikte görüşmeler yapıldığını bildirdi. 

Demir yoluna 500 milyon destek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gelecek ay demir yolu sektörü için 500 milyon TL’lik destek programını hayata geçireceklerini duyurdu.

Mehmet Şimşek: Faiz enflasyon oranında düşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, faizi enflasyon oranında düşüreceklerini belirtti. Enflasyonun 2026’da yüzde 20’lere ineceğini, 2027’de 15 ve altında olacağını söyleyen Şimşek, aynı dönemde faiz oranının da enflasyonun biraz üzerinde konumlanacağını ifade etti.

Feribot ücretlerine zam geldi! Yarın geçerli olacak

Zam haberi bu kez İzmir’den geldi. İzmir’de Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, araba vapurlarının ücretlerine zam yapılmasına karar verildi. Zam yarından (20 Haziran) itibaren geçerli olacak. Zam yapılan feribotlar, İzmir Büyükşehir …

Ölüm istatistikleri açıklandı: En çok kalpten kaybediyoruz

TÜİK verilerine göre Türkiye’de ölüm sayısı 2024’te 37 bin azaldı. Kalp hastalıkları ilk sıradaki ölüm nedeni olurken, bebek ve beş yaş altı ölümler de dikkat çekici şekilde düştü.