Tarım için dev iş birliği

İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’ne İEÜ’den Destek

İzmir Ticaret Borsası’nın (İTB) öncülüğünde kurulan İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’ne (İTTM), İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden (İEÜ) destek geldi. İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ile İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, Türkiye geneline yayılacak örnek projelerin hazırlanması amacıyla iş birliği protokolüne imza attı.

İEÜ, merkez bünyesinde geliştirilecek projelere yazılım ile yapay zeka başta olmak üzere çeşitli alanlarda eğitim ve danışmanlık desteği sağlayacak. İEÜ’deki araştırma merkezleri ve laboratuvarlar, tarım teknolojilerinde ulusal ve uluslararası katma değer oluşturacak projeler için kullanıma açık olacak. İTTM’nin danışma kurulunda da İEÜ’den daimi bir üye bulunacak.

İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’ne destek olan iş birliği protokolü imza töreni, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Programa; İTB Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, Genel Sekreter Erçin Güdücü, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Yağcıoğlu ve Pınar Erdil, İTB Danışmanı Dilara Sürgü, İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Eren, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Güneri Şahin ile Araştırma İş Birlikleri ve İnovasyon Koordinatörü Fazilet Vardar da katıldı.

“İTTM, Dijital Avrupa Programı kapsamında önemli bir adım attı”

İTB Yönetim Kurulu Başkanı Kestelli, yaptığı açıklamada; “İTTM’yi sadece bölgesel ve ülkesel bir proje olarak düşünmüyor; güçlü proje ortakları ile İTTM’nin tüm dünyaya hizmet üretecek bir ekosistem olmasını planlıyoruz. Bu yolda önemli bir adım olarak Dijital Avrupa Programı kapsamında Türkiye’nin ilk 5 ‘Avrupa Dijital İnovasyon Merkezi’nden biri olduk. ADİM ağına dahil olmak, bize tüm Avrupa çapında 200’den fazla dijital inovasyon merkezi ile iş birliğinin kapılarını açtı. İTTM’nin önde gelen kurumlarının katılımı ile oluşturulan güçlü ortaklık yapısı ve geniş iş birliği ağına sahip olması da önemli bir özellik” dedi.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Abacıoğlu ise, tarımın stratejik bir alan olduğunu vurgulayarak; “Tarım; dönüştürücü çözümlere ihtiyaç duyulan bir alan. Üniversite olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya, katkı sağlamaya hazırız. Sağlıklı gıda da öncelikle tarımla başlar. Üniversite olarak yazılımın yanı sıra yapay zeka ve robotik alanında da başarılı çalışmalara imza atıyoruz. İTTM’ye katkılar sunacak birçok güçlü yönümüz var. Bu önemli projede yer almak bize heyecan veriyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Ünlü markaların kulaklıklarında güvenlik açığı tespit edildi: Milyonlarca kullanıcı risk altında!

Bluetooth bağlantılı kulaklıkların bazı modellerinde ciddi güvenlik açıkları tespit edildi. Uzmanlar, kullanıcıların yazılım güncellemelerini takip etmeleri ve dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

ÖTV’siz araç nasıl alınır? İşte tüm detaylar

ÖTV muafiyetli araç almak isteyenlerin kafasındaki soruları yanıtlayacak detaylar belli oldu.

Sonsuzluğun anahtarı bu canlıda saklı

İnsan bedeninin kaybettiği bir uzvu yeniden oluşturabilmesi, artık bilim kurgu senaryosu olmaktan çıkmak üzere. Bilim insanları, doğuştan rejenerasyon (yenilenme) yeteneğine sahip olan Meksika semenderi axolotlun bu olağanüstü kabiliyetinin ardındaki biyolojik mekanizmayı çözmeye bir adım daha yaklaştı.

Kendi kendini onaran giysilerle enerji devrimi! Akıllı tekstilin yeni çağı

Bilim dünyası, tekstil sektöründe çığır açan bir yeniliğe imza attı: Kendi kendini onaran ve enerji üreten giysiler! Newcastle Üniversitesi ve Northumbria Üniversitesi’nden araştırmacıların öncülük ettiği çalışmalar, mantar ipliklerinden geliştirilen …

Milli para eskrimci Şenay Güner’den Fransa’da çifte madalya

Fransa’da düzenlenen Satellite Turnuvası’nda Milli para eskrimci Şenay Güner, 2 madalya kazandı. Ayrıca tekerlekli sandalye eskrim epe A kategorisinde 3’üncü olan Şenay Güner, turnuvayı çifte madalyayla tamamladı.

Panik 14 Mayıs’ta başladı: Taş devrine geri mi dönüyoruz sorularına NASA’dan açıklama!

14 Mayıs’ta kaydedilen X2.7 sınıfı güçlü Güneş parlamasının ardından “Taş Devri’ne dönüş” başlıkları vatandaşları tedirgin etti. NASA ve klimatologlar taş devrine dönüşün mümkün olup olmadığını yanıtladı.