Teröristbaşı’ndan silah bırakma çağrısı gelir mi? Altan Sancar Sözcü TV’de açıkladı

DEM Partili Milletvekilleri Öcalan ile Görüştü

DEM Parti‘den milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan, İmralı adasında terörist başı Öcalan ile yaptıkları görüşmenin ardından açıklama yapacak. Görüşmenin detayları, DEM Parti‘den yapılan yazılı açıklamada belirtilecek.

DEM Parti‘den yapılan açıklamaya göre, muhabir Altan Sancar, İmralı’da PKK lideri Öcalan ile yapılan görüşmenin detaylarını Sözcü Televizyonu‘nda İpek Özbey‘in sunduğu Nokta Atışı programında paylaştı.

Altan Sancar, yaptığı görüşmenin detaylarını şu sözlerle açıkladı: “Bu gece uzun bir gece olacak. Beklenen açıklama öncesi farklı görüşmeler yapıldı. Belirli heyetlerin belirli noktalara gitmesi ihtimali var. Yarınki açıklama öncesinde heyetlerin görüşmelerinin sonuçları bekleniyor.”

‘MHP Liderinin Çağrısı ile Uyumlu Bir Açıklama Bekleniyor’

Parti kaynaklarına göre, MHP lideri Devlet Bahçeli‘nin yaptığı çağrıyla uyumlu bir açıklama gelecek ve PKK‘nın silah bırakması yönünde bir çağrı yapılacak. Bu gece farklı noktalarda görüşmeler devam ediyor.

‘Silah Bırakma Çağrısı Yapılacak’

Yarın içerisinde silah bırakma ve feshetme yönünde bir açıklamanın yapılması bekleniyor. Görüşmelerin hangi noktalarda gerçekleşeceği henüz belirsiz olsa da, yapılan görüşmelerin bu çağrının kesinleşeceğini gösterdiği ifade ediliyor.

Related Posts

Mansur Yavaş’tan emeklilerle ilgili dikkat çeken açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Oysa emeklilik; yoksullukla değil, huzurla anılmalıydı. Biz Ankara’da bu adaletsiz tabloyu değiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Gazze’de can kaybı son 24 saatte 28 artarak 56 bin 531’e yükseldi

Soykırımcı İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 28 artarak 56 bin 531’e yükseldi.

Tekirdağ’da karaya oturan kuru yük gemisi kurtarıldı

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi açıklarında karaya oturan Bahama bayraklı kuru yük gemisi, 5’inci gününde kurtarıldı.

Sırbistan’da öğrenciler başkentin ana meydanını trafiğe kapattı

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da erken seçim talebiyle toplanan protestocuların başkentteki ana meydan ve çevresindeki caddeleri trafiğe kapattığı bildirildi.

Stockholm’de Gazze protestosu

İsveç’in başkenti Stockholm’de yüzlerce kişi, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik askeri operasyonlarını protesto etmek ve acil ateşkes çağrısı yapmak amacıyla bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail’in İran’a saldırdığı gece ABD Dışişleri Bakanı Rubio’dan telefon aldık

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, A Haber’de katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, İsrail’in İran’a saldırdığı gece ABD Dışişleri Bakanı’ndan bir telefon aldıklarını ve bazı konuların ele alındığını belirtti.