Türk Girişim Viseur AI, Yapay Zekâ ile İyilik için Küresel Arenada Yarışacak

Akbank LAB ve imece, AI for Good Innovation Factory Türkiye Programıyla Türkiye’yi Temsil Ediyor

Akbank’ın inovasyon merkezi Akbank LAB ve sosyal inovasyon platformu imece, Birleşmiş Milletler’in telekomünikasyon ajansı International Telecommunication Union (ITU) iş birliğiyle ‘AI for Good Innovation Factory Türkiye’ sunum günü düzenledi. Bu etkinlik kapsamında, Viseur AI girişimi düzenlenecek AI for Good Global Summit’te Türkiye’yi temsil edecek ve büyük ödül için yarışacak.

Viseur AI, Akbank LAB liderliğinde, AI for Good platformunda Türkiye’yi temsil ederek küresel arenada başarıyla yerini aldı. Programın jürisinde Akbank LAB İnovasyon Merkezi Müdürü Osman Emre Geredeli, Profesör Altan Çakır, Barbaros Günay, Didem Ün Ateş ve İlkay Demirdağ gibi güçlü isimler yer aldı. Programa başvuran Türk girişimler arasından seçilen 4 finalist arasında yer alan Viseur AI, sağlık alanında yapay zekâ tabanlı çözümler geliştirerek birincilik ödülüne layık görüldü.

AI for Good Innovation Factory, Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen öncü bir hızlandırma ve sunum platformudur. Program, girişimlere küresel tanıtım imkânı, yatırım ve fon kaynaklarına erişim, uzman mentorlarla destek, uluslararası iş birliği fırsatları sunmaktadır. Aylık olarak düzenlenen sunum oturumları, farklı sektör ve coğrafyalardan seçilen girişimleri desteklerken, başarılı olan girişimciler yıl sonunda gerçekleştirilen AI for Good Global Summit ve Büyük Finali’nde öne çıkma şansı elde ediyor.

Akbank LAB ve imece iş birliğiyle yürütülen ReFi Türkiye programı, teknoloji, finans ve etki alanlarını bir araya getirerek önemli çalışmalara imza atıyor. Program, yapay zekâ teknolojilerinin ‘iyilik’ için kullanımına odaklanarak global ölçekte başarılı projelere imza atmaya devam edecek.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Sovyet uzay aracı yarım asırlık yolculuğu sona erdi: Türkiye de risk altındaydı! Nereye düştüğü belli oldu

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), 1972’de Venüs’ü keşif için uzaya fırlatılan Kosmos-482 adlı uzay aracının Hint Okyanusu’na düştüğünü bildirdi.

Dolandırıcılığa karşı “çoklu kimlik doğrulaması” tavsiyesi

Dolandırıcılık olaylarına karşı cep telefonundaki banka ve benzeri uygulamalarda kullanılabilen çoklu kimlik doğrulamasının, yaşanabilecek parola kırılma durumlarında etkili korunma yöntemi olduğu belirtildi.

Bilim insanları dilin haritasını çıkardı

Araştırmacılar, canımızın nasıl tatlı çektiğini anlamanın obeziteyle mücadeleye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Epic Games’in 15 Mayıs’a kadar ücretsiz verdiği oyunlar

Epic Games, bu hafta iki ücretsiz oyun veriyor. Deadtime Defenders ve Touch Type Tale 1 Mayıs’tan 8 Mayıs’a kadar ücretsiz olarak alınabilecek.

Yapay zeka asistanı Gemini’ye doğrudan erişim genişletildi

Samsung, Galaxy A Serisi’nin bazı modellerinde, tek tuşla Google’ın yapay zeka (A) destekli asistanı Gemini’ye doğrudan erişimi genişletti.

Türk Telekom’dan mobilde tarihi rekor: Son on yılın en güçlü birinci çeyrek performansı

Türkiye’nin dijital dönüşümünün öncüsü Türk Telekom, geleceğin teknolojilerine yönelik faaliyetlerine ve yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2025 yılı birinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıklayan Türk Telekom, öncü iş kollarındaki büyüme ile yıla güçlü bir başlangıç yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir