Ultra zenginler tüm altınlarını apar topar aynı noktaya taşıdı

Ultra Zenginler Altınlarını Depolamaya Yönlendiriyor

Ekonomik ve jeopolitik riskler, ultra zenginleri altınlarını denizaşırı ülkelere taşımaya teşvik ediyor. Singapur havaalanına yakın bir yerde, oniksle kaplı ve güçlü güvenlik önlemleriyle korunan altı katlı bir depo bulunmaktadır.

Yaklaşık 1.5 milyar dolar değerinde altın ve gümüş külçelerin saklandığı “The Reserve” adlı depo tesisi, değerli metaller deposu olarak bilinmektedir. Kurucu Gregor Gregersen, depoda altın ve gümüş saklama siparişlerinde 2024 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 88’lik bir artış yaşandığını belirtmektedir.

The Reserve’e göre, bu dönemde değerli metal külçe satışları yıllık bazda yüzde 200 artmıştır.

Zenginler Fiziki Altın Depolamayı Tercih Ediyor

Göre zenginler, fiyat riskine karşı daha az maruz kalmak adına kağıt yerine fiziki külçe altın tercih etmektedirler. Ancak, risk iştahının artmasıyla altın fiyatı ons başına 3.300 dolar desteğini koruyamamıştır.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Avrupa’ya yönelik yüksek ticaret tarifelerini ertelemesi, risk iştahını artırmıştır. Spot altın, tüzde 1.6’nın üzerindeki düşüşle ons başına 3.287 dolara gerilemiş olup, ancak fiyatlar hala geçen ayın en yüksek seviyesinden yaklaşık 210 dolar aşağıdadır. Gram altın ise yüzde 1.2’lik düşüşle 4.135 liraya gerilemiştir.

Related Posts

ABD’den dikkat çeken İstanbul açıklaması

ABD yönetimi Rusya-Ukrayna arasında yapılacak olan barış müzakereleri için İstanbul’u işaret etti

Avrupa ülkelerinden İsrail’e yaptırım uygulansın çağrısı

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Slovenya Başbakanı Robert Golob, Gazze’de acil ateşkes ve İsrail’e yaptırımlar getirilmesi çağrısında bulundu. Madrid’deki Başbakanlık konutu Moncloa’da bir araya gelen Sanchez ve Golob, ortak basın toplantısı …

‘Duran Adam’ eylemine bir tutuklama talebi

Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümünde “Duran Adam” eylemi yapan ve dün gözaltına alınan 19 kişiden biri hakkında tutuklama talep edildi. 18 kişi hakkında da adli kontrol istendi.

180 milyon dolarlık yat kanaldan kıl payı geçti

Milyarder Howard Schultz’un 180 milyon dolar değerindeki yatı kanaldan kıl payı geçti.

Kavga çıktı: Bayrampaşa Pazarı böyle dağıldı…

İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinde İSPARK’a ait zemin altı otoparkta iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için polis ekipleri, biber gazı sıktı. Polisin müdahalesi sonrası havalandırmadan yayılan gaz üst kattaki semt pazarına kadar vardı. Üst katta kurulan pazar esnafı ve vatandaşlar gazdan etkilendi.

CHP’de kurultay iptal edilirse ne olacak? Özgür Özel canlı yayında açıklıyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı televizyon programında soruları yanıtlıyor. Kurultayın iptal edilmesi halindeki yol haritası sorularına yanıt veren Özel, “Özel ” Bu kadar CHP birlik ve beraberlik içinde ilerlerken, AKP ile farkı açıyorken cevabı en iyi CHP’liler verir zaten” dedi