Uydu görüntüleri, ABD uçak gemisini İran’ın kapısında yakaladı

Avrupa Uzay Ajansı’nın Sentinel-2 uyduları, USS Nimitz (CVN-68) uçak gemisi ve ona eşlik eden savaş gemilerinin Hürmüz Boğazı’na yaklaşarak kuzeye, Basra Körfezi’ne doğru seyrettiğini görüntüledi.

Eski ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votel, Newsweek’e yaptığı değerlendirmede, son bir yılda ABD’nin bölgedeki askeri varlığında “önemli” bir artış yaşandığını belirtti.

 Copernicus

2020’DEN BU YANA İLK UÇAK GEMİSİ

USS Nimitz liderliğindeki 11. Uçak Gemisi Taarruz Grubu’na, güdümlü füze destroyerleri USS Gridley ve USS Lenah Sutcliffe Higbee eşlik etti. Bahreyn’e ulaşan grup, 2020’den bu yana ülkeye demirleyen ilk uçak gemisi oldu.

USS Nimitz en son yaklaşık bir yıl önce Basra Körfezi’nde görev yaptı. Temmuz’da Umman Körfezi’ne konuşlanan gemi, Güney Çin Denizi’nde görev yürüttükten sonra, Haziran ayında İsrail ile İran arasındaki 12 günlük çatışma sırasında Ortadoğu’ya yönlendirildi.

ABD’NİN ORTADOĞU’DA ASKERİ VARLIĞI ARTIYOR

CENTCOM’un faaliyet gösterdiği bölgeler, Hürmüz Boğazı, Süveyş Kanalı ve Bab el-Mendeb Boğazı gibi stratejik geçitleri kapsayan 21 ülke ve yaklaşık 6,5 milyon kilometrekarelik deniz alanını içeriyor.

ABD’nin bu geniş coğrafyadaki askeri varlığını artırması, İran’ın nükleer faaliyetleri, bölgedeki vekil gruplar ve müttefiklere yönelik tehditlere karşı hazırlıklı olma stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Related Posts

İsrail’de ordu ile hükûmet arasındaki kriz büyüyor; Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı’nı hükûmet karşıtlarından danışmanlık almakla suçladı!

İsrail’de ordu ile hükûmet arasındaki kriz büyüyor; Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı’nı hükûmet karşıtlarından danışmanlık almakla suçladı!

Kardeş kavgası cinayetle bitti: İstanbul’da vahşet

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde, iki kardeş arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Kurşunlanan kardeş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, şüpheli olay yerinden kaçtı.

Türkiye tarihinin en büyük yangınlarından birinde kül olmuştu: ‘Otel yapılacak’ iddiaları çürüdü yangın bölgesi yeniden yeşerdi

Çökertme Mahallesi, 2021 yılının Ağustos ayında Türkiye tarihinin en büyük orman yangınlarından birine tanıklık etmişti. Günlerce süren alevler, yüzlerce hektarlık ormanlık alanı küle çevirmiş, hem doğal yaşam hem de bölge halkı için büyük bir …

Odatv ne dediyse o… Çerçioğlu AKP’ye geçiyor

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun AKP’ye geçeceği iddiası, üç gündür Odatv’nin aramalarına yanıt vermemesiyle güçlendi. Odatv’nin kulislerden edindiği bilgilerine göre Çerçioğlu yarın, AKP TBMM Grup Toplantısı’nda Erdoğan’ın takacağı rozetle partiye katılacak.

Yüzlerce mağazada satılan peynir raflardan kaldırılıyor

Kuzey İrlanda’da satılan SPAR Chèvre Keçi Peyniri, Listeria riski nedeniyle acil olarak geri çağrıldı. Uzmanlar tüketicilere tüketmeyin uyarısında bulunurken, ürünü iade etmeleri yönünde uyardı.

Memur ve emeklilerin zam teklifine KESK’ten tepki

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak, hükümetin, memur ve memur emeklilerine verdiği zam teklifini sefalet dayatması olarak nitelendirerek, “Bu teklifle uzlaşma değil, ancak ve ancak mücadele edilir” dedi.