Yemek yaparken garip sorular sordu: Saatler içinde hayatı altüst oldu

İngiltere’de Yaşayan Genç Kadın, Ani Beyin Kanaması Geçirdi

24 yaşındaki Summer Clarke, British Airways’te çalıştığı sırada arkadaşlarıyla dışarıda hamburger pişirirken ani bir şekilde kendini garip hissetmeye başladı. Yemek yapmayı bildiği halde sürekli ne yapması gerektiğini sormaya başladığını belirtti.

Aynı akşam bir bara giden Clarke, burada şiddetli baş ağrısı ve mide bulantısı yaşadıktan sonra nöbet geçirerek hastaneye kaldırıldı. Yapılan kontrollerde beyninde spontan beyin kanaması tespit edildi ve acilen yaşam desteği için Manchester’daki Salford Kraliyet Hastanesi’ne sevk edildi.

“48 Saati Kalmış Olabilirim”

Summer’ın annesi Linda Clarke, doktorların kızlarının hayatta kalma şansının sadece yüzde 10 olduğunu ve vedalaşmaları gerekebileceğini söylediğini aktardı. Doktorlar, beynindeki basıncı azaltmak için acil sıvı boşaltma işlemi uyguladılar ancak durumunun kritik olduğunu belirttiler.

Mucize Küçük Bir Parmak Hareketiyle Başladı

Yapay koma sürecinde olan Summer, iki hafta boyunca tepkisiz kaldı. Ancak bir gün küçük parmağını hareket ettirmesiyle umut ışığı doğdu. Zamanla gözlerini açmaya başlayan genç kadın, yoğun bakım sürecinin ardından günlük hayatına geri dönmeye başladı.

Şu anda yeniden yürüyebilen, bisiklete binebilen ve günlük aktivitelerine devam eden Summer, konuşma yetisini geçici olarak kaybetmiş olsa da sevdiği şarkıları ezberden söyleyebiliyor. Hayata bakışını “Bugün yapamazsam, yarın yaparım” diyerek açıklayan genç kadın, okuma konusunda zorluk yaşadığını ancak kendisini sürekli geliştirmeye çalıştığını belirtiyor.

Related Posts

Mansur Yavaş’tan emeklilerle ilgili dikkat çeken açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Oysa emeklilik; yoksullukla değil, huzurla anılmalıydı. Biz Ankara’da bu adaletsiz tabloyu değiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Gazze’de can kaybı son 24 saatte 28 artarak 56 bin 531’e yükseldi

Soykırımcı İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 28 artarak 56 bin 531’e yükseldi.

Tekirdağ’da karaya oturan kuru yük gemisi kurtarıldı

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi açıklarında karaya oturan Bahama bayraklı kuru yük gemisi, 5’inci gününde kurtarıldı.

Sırbistan’da öğrenciler başkentin ana meydanını trafiğe kapattı

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da erken seçim talebiyle toplanan protestocuların başkentteki ana meydan ve çevresindeki caddeleri trafiğe kapattığı bildirildi.

Stockholm’de Gazze protestosu

İsveç’in başkenti Stockholm’de yüzlerce kişi, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik askeri operasyonlarını protesto etmek ve acil ateşkes çağrısı yapmak amacıyla bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail’in İran’a saldırdığı gece ABD Dışişleri Bakanı Rubio’dan telefon aldık

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, A Haber’de katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, İsrail’in İran’a saldırdığı gece ABD Dışişleri Bakanı’ndan bir telefon aldıklarını ve bazı konuların ele alındığını belirtti.