Google Meet’e konuşurken canlı çeviri özelliği geliyor

Google, Meet Uygulamasına Anında Çeviri Özelliğini Ekledi

Dil bariyeri, dünyadaki birçok insanın günlük hayatta karşılaştığı bir problem haline gelmiştir. Son dönemde çeşitli çözümler üretilse de, Google tarafından sunulan anında çeviri özelliği, bu soruna somut bir çözüm getiriyor.

Google, Translate uygulamasıyla çeviri konusunda uzun bir geçmişe sahip. Ancak şimdi Meet uygulamasına eklediği yeni sistemle, görüntülü aramalar ve toplantılarda canlı çeviri imkanı sunuyor. Bu özellik sayesinde, konuşurken anında çeviri yapılıyor ve doğal bir iletişim ortamı yaratılıyor.

Google’ın I/O geliştirici konferansında duyurulan yeni özellikle, şu an sadece İspanyolca desteği sunuluyor. Ancak şirket, yakında daha fazla dilin ekleneceğini ve çeviri teknolojisinin sürekli olarak geliştirildiğini belirtiyor.

Yapay zeka destekli gerçek zamanlı İspanyolca çeviri, uygulamada artık mevcut. Bu özellikle, İngilizce veya İspanyolca konuşurken anında çeviri yapılmasını sağlıyor ve karşı tarafla doğal bir şekilde iletişim kurmanıza yardımcı oluyor.

Google Meet’teki canlı çeviri özelliği, konuşmacının tonunu ve hızını algılayarak doğal bir konuşma temposu sağlıyor. Bu sayede, herkes kendi ana dilinde konuşarak iletişim kurabiliyor ve dil bariyeri ortadan kalkıyor.

Google, canlı çeviri özelliğini beta sürüm olarak Google AI Pro ve Ultra planlarına sunarken, ilerleyen günlerde kurumsal kullanıcılara da bu özelliği açmayı planlıyor. Ayrıca firma, diğer diller için destek çalışmalarının devam ettiğini belirtiyor.

Özetle, Google’ın Meet uygulamasındaki anında çeviri özelliği, dil bariyerini aşmak isteyenler için önemli bir adımı temsil ediyor. Çeviri teknolojisinin hızla geliştiği şu dönemde, bu tür yeniliklerin iletişimi kolaylaştırdığı açıkça görülüyor.

Related Posts

Outlook kullanıcıları dikkat: Bu maili sakın yanıtlamayın

Son günlerde çok sayıda Outlook kullanıcısı, gelen kutularında “HAREKET GEREKLİ – Outlook E-posta Şifreniz Bugün Sona Eriyor” başlıklı sahte e-postalarla karşılaşıyor. Bu mesajlarda, kullanıcıların şifrelerini hemen yenilemeleri gerektiği …

Apple’dan Meta’ya rakip olacak akıllı gözlük

Apple’ın bu yıl içinde hazır olabilecek akıllı gözlükler üzerinde çalıştığı yeni bir haberde bildirildi.

Sovyet uzay aracı yarım asırlık yolculuğu sona erdi: Türkiye de risk altındaydı! Nereye düştüğü belli oldu

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), 1972’de Venüs’ü keşif için uzaya fırlatılan Kosmos-482 adlı uzay aracının Hint Okyanusu’na düştüğünü bildirdi.

Dolandırıcılığa karşı “çoklu kimlik doğrulaması” tavsiyesi

Dolandırıcılık olaylarına karşı cep telefonundaki banka ve benzeri uygulamalarda kullanılabilen çoklu kimlik doğrulamasının, yaşanabilecek parola kırılma durumlarında etkili korunma yöntemi olduğu belirtildi.

Bilim insanları dilin haritasını çıkardı

Araştırmacılar, canımızın nasıl tatlı çektiğini anlamanın obeziteyle mücadeleye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Epic Games’in 15 Mayıs’a kadar ücretsiz verdiği oyunlar

Epic Games, bu hafta iki ücretsiz oyun veriyor. Deadtime Defenders ve Touch Type Tale 1 Mayıs’tan 8 Mayıs’a kadar ücretsiz olarak alınabilecek.